Budvanski hotel Park ipak završava u stečaju?

Autor: Poslovni dnevnik , 24. siječanj 2017. u 21:59
Vlasnik hotela tvrtka EPS turs nije mogla podmiriti redovne obveze ni penale

Hotel Park je u srpnju 2016. godine proradio zahvaljujući ugovoru s tvrtkom Arbun Commerce koja je kao partner uložila 200.000 eura u renoviranje prostora.

Tek što je nakon stanke od dvije godine primio turiste prošlog ljeta poznati budvanski hotel Park mogao bi završiti u stečaju.

Put u bankrot prijeti srpskoj tvrtki EPS turs kojoj taj objekt pripada. Konačnu odluku je li opravdano proglasiti stečaj tvrtke EPS turs, kojoj pripada hotel, Privredni sud u Beogradu donijet će krajem veljače, pišu Večernje novosti. Proceduru je prošle godine pokrenulo Ministarstvo gospodarstva, zbog nemogućnost plaćanja i kršenja odredbi Zakona o privatizaciji.

Ukupan iznos blokade trenutno je 74,65 milijuna dinara, te su se prema mišljenju ministarstva ispunili uvjeti iz Zakona o privatizaciji jer hotel ne obavlja djelatnost duže od šest meseci, te je namjera da se proda iz stečaja. Hotel Park je u srpnju 2016. godine proradio zahvaljujući ugovoru s tvrtkom Arbun Commerce koja je kao partner uložila 200.000 eura u renoviranje prostora. EPS turs nije mogao podmiriti ni redovne obveze, niti penale zbog manjka zvjezdica. Naime, budući da je na samoj obali, hotel mora imati četiri zvjezdice, a Park ima samo dvije i zato mu je godišnji porez umjesto 45.000 eura čak 220.000 eura.

Direktor EPS tursa Željko Babić uvjeren je da bi stečaj donio štetu. "Zbog lošeg nadzora i neodgovornog poslovanja poduzeće je dovedeno u glib, ali ima potencijala da se izvuče. Dugujemo ukupno 3 milijuna eura, pola poreznicima Crne Gore i Srbije, a pola dobavljačima. To bismo mogli isplatiti u sljedeće tri godine. Stečajem štetimo i vjerovnicima, jer sam uvjeren da se hotel ne može prodati", kaže Babić za Večernje novosti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close