Branson radi letjelicu koja će od New Yorka do Tokija letjeti jedan sat

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2014. u 11:31
Richard Branson (Reuters)

Riječ je o orbitalnoj letjelici koja bi u sat vremena trebala prevaliti daljinu veću od 10.000 kilometara za koju današnji putnički zrakoplovi prelete za 13 sati

Britanski milijarder i vlasnik kompanije Virgin koja se, između ostalog bavi i avioprijevozom, izjavio je da radi na letjelici koja će putnike od New Yorka do Tokija prevesti za manje od sat vremena. "Možete putovati u zemljinoj orbiti brzinom od 19 tisuća milja na sat", kazao je Branson za u intervjuu za američki CNBC, otkrivajući tako u kojem će smjeru krenuti njegov projekt.

Branson je već ranije ozbiljno započeo projekt izgradnje svemirske letjelice kako bi svima omogućio let u svemir. Na tom programu svemirskog turizma temelji orbitalnu letjelicu koja bi u sat vremena trebala prevaliti daljinu veću od 10.000 kilometara za koju današnji putnički zrakoplovi prelete za 13 sati. "Proizvodit ćemo nadzvučne zrakoplove koje će ići daleko, daleko brže od umirovljenog Concordea", tvrdi Branson. 

Nije mogao reći kada bi se njegova ideja mogla realizirati, ali je kazao da se nada da će to biti za njegova života. "Neće biti jednostavno, ali je definitivno dostižno", zaključio je Branson. 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close