Ballmer zadovoljan i hvali Microsoftov razvojni centar u Srbiji

Autor: Bernard Ivezić , 04. studeni 2013. u 13:49
Steve Ballmer (Screenshot: YouTube)

Steve Ballmer, generalni direktor Microsofta nakon sasatanka s premijerom Srbije Ivicom Dačićem u ponedjeljak prijepodne izrazio je zadovoljstvo posjetom piše B92.

Steve Ballmer, generalni direktor Microsofta nakon sastanka s premijerom Srbije Ivicom Dačićem u ponedjeljak prijepodne izrazio je zadovoljstvo posjetom piše B92. Kazao je da u Srbiji Microsoft surađuje s lokalnim kompanijama, stvara nova partnerstva i razvoja nove tehnologije u okviru Microsoftovog razvojnog centra, čija rješenja koriste milijuna ljudi širom svijeta.

"Pred nama su velike mogućnosti i uzbuđeni smo jer možemo ove prednosti učiniti dostupnim kako ljudima, tako i privredi u Srbiji", istaknuo je Ballmer.

Vlada Srbije nije objavila što je ponudila Microsoftu za nastavak investicija u tu zemlju. Premijer Srbije Ivica Dačić, koji je u nedjelju navečer osobno dočekao Stevea Ballmera na aerodromu, kazao je da su za Srbiju rast i razvoj IT sektora jedan od glavnih ekonomskih prioriteta. Dodaju da se upravo taj sektor može biti poticaj za gospodarski oporavak zemlje i da velike međunarodne kompanije u IT-u u Srbiji mogu pronaći stručan kadar, dobru infrastrukturu, strateški položaj i podršku Vlade razvoju te industrije.

"Microsoft je istinski partner Vlade Srbije koji podržava naše napore u razvoju IT industrije i sudjeluje u procesu širenja računalne pismenosti, kao i zaštite intelektualne imovine", naglasio je Dačić. Dodaje da suradnja Microsofta ulazi u drugo desetljeće.

Veselin Jevrosimović, direktor najveće srpske i druge najveće regionalne IT kompanije ComTradea izjavio je za Blic da je Ballmerov posjet velik događaj za Srbiju.

"Dolazak Ballmera, direktora Microsofta, u Srbiju predstavlja veliku stvar za našu zemlju i IT industriju. Pogotovo ako znamo da on putuje rjeđe Baracka Obame", kaže Jevrosimović. Inače, Vlada Srbije objavila je da je razlog Ballmerovog posjeta Srbiji nastavak razgovora započetih u Seatlleu o novim investicijama Microsofta u Srbiji. Također, i kako bi Microsoft pružio pomoć Srbiji pri uvođenju IT servisa za povećanje konkurentnosti te u izgradnji pozitivnog imidža Srbije kao pogodne investicijske destinacije.

U Vladi Srbije podsjećaju da Microsoft u Srbiji još od 2005. godine ima jedini razvojni centar u regiji, takozvani Microsoft Development Center Serbia. Ta investicija najveće američke softverske kompanije danas zapošljava 150 stručnjaka-programera i u njoj su se razvijali dijelovi Windowsa 7, novi Office i SQL Serveru 2012.
Nakon Srbije, Ballmer će u popodnevnim satima posjetiti i Hrvatsku.

Komentirajte prvi

New Report

Close