Zuckerberg u jednom danu izgubio 15 milijardi dolara

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. srpanj 2018. u 11:01
Foto: Reuters

Procjenjuje se da je njegova ukupna imovina pala na 67 milijardi dolara, pa je na Forbesovoj listi najbogatijih u svijetu skliznuo s četvrtog na šesto mjesto.

Zbog oštrog pada cijene dionice Facebooka, izvršni direktor i osnivač te društvene mreže Mark Zuckerberg izgubio je u četvrtak više od 15 milijardi dolara na vrijednosti svojih dionica, pa je skliznuo s četvrtog na šesto mjesto najbogatijih u svijetu.

Cijena dionice Facebooka pala je u četvrtak na Wall Streetu oko 19 posto, na 176 dolara, što je najveći dnevni pad cijene u povijesti te društvene mreže, a time je kompanija izgubila na tržišnoj vrijednosti oko 100 milijardi dolara.

Posljedica je to upozorenja Facebooka dan prije da će rast njegovih prihoda usporiti u drugoj polovini godine, a da će u idućoj godini troškovi poslovanja tvrtke rasti brže od prihoda jer će se više investirati u sigurnost korisničkih podataka i bolje pratiti sadržaji koje korisnici stavljaju na mrežu.

Zbog pada cijene dionice, Mark Zuckerberg izgubio je na svojim dionicama samo u jednom danu više od 15 milijardi dolara, pišu agencije u svijetu. Procjenjuje se da je njegova ukupna imovina pala na 67 milijardi dolara, pa je na Forbesovoj listi najbogatijih u svijetu skliznuo s četvrtog na šesto mjesto.

Na vrhu te liste je izvršni direktor Amazona Jeff Bezos, s imovinom vrijednom 149 milijardi dolara a prati ga suosnivač Microsofta Bill Gates s bogatstvom od 95 milijardi dolara.

Na trećem je mjestu s imovinom od 84 milijarde dolara Bernard Arnault, izvršni direktor modne kompanije LVMH, a prati ga poznati investitor i izvršni direktor tvrtke Berkshire Hathaway Warren Buffett, s imovinom vrijednom 83 milijarde dolara.

Ispred Zuckerberga sada je i Amancio Ortega, osnivač trgovačke grupe Inditex, s imovinom vrijednom 72 milijarde dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close