VW ulaže dodatnih 340 milijuna dolara u tvornicu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. ožujak 2018. u 15:04
Foto: Reuters

Planiraju proizvoditi i verziju vozila za prijevoz pet putnika, povrh one za sedam putnika koja se počela proizvoditi prošle godine.

Njemački automobilski div Volkswagen (VW) najavio je dodatnih 340 milijuna dolara ulaganja u razvoj proizvodnje sportskih terenaca u SAD-u unatoč pojačanim tenzijama u međunarodnoj trgovini.

Iz njemačke su kompanije u ponedjeljak objavili da će novac usmjeriti u proširenje tvornice u Chattanoogi u američkoj saveznoj državi Tennessee za potrebe povećanja proizvodnje terenaca modela Atlas, namijenjenih američkom tržištu.

Planiraju proizvoditi i verziju vozila za prijevoz pet putnika, povrh one za sedam putnika koja se počela proizvoditi prošle godine.

"Atlas je Volkswagenu izgradio snažan zamah u segmentu sportskih terenata i uzbuđeni smo što ćemo u Chattanoogi proširiti svoj portfelj SUV-a ovim novim modelom za pet putnika", rekao je Hinrich Woebcken, izvršni direktor Volkswagen Group of America.

"Vezani smo za ovo tržište i za našu američku proizvodnu bazu u Chattanoogi u saveznoj državi Tennessee", dodao je.

VW je najavio ulaganje unatoč najavi američkog predsjednika Donalda Trumpa o uvođenju visokih carina na uvoz čelika i aluminija, koja je izazvala žestoke kritike američkih trgovinskih partnera i potaknula dužnosnike Europske unije da zaprijete recipročnim mjerama na pojedine američke proizvode.

Trump je izdvojio upravo njemačke proizvođače automobila kao potencijalnu metu carina u trgovinskom sukobu koji je ušao u fazu eskalacije. Analitičari upozoravaju da takvo stanje povećava rizik trgovinskog rata.

Njemački ministar gospodarstva Peter Altmaier izrazio je u ponedjeljak nakon sastanka s američkim kolegom Wilburom Rossom optimizam u pogledu mogućnosti rješenja problema sa carinama.

Razgovori najavljeni za ovaj tjedan mogli bi utrti put rješenju kojim bismo ipak izbjegli težak trgovinski sukoba, rekao je Altmaier novinarima pred Bijelom kućom.

Komentirajte prvi

New Report

Close