UniCredit se povlači s Facebooka, frazom objasnili razlog

Autor: VLM , 03. svibanj 2019. u 14:26
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

UniCredit je najavio potpuno povlačenje s Facebooka, Messengera i Instagrama od 1. lipnja. Tako i Zagrebačka banka više neće biti prisutna na Facebooku i Messengeru – objavili su danas iz Zagrebačke banke.

UniCredit, u čijem je vlasništvu i Zagrebačka banka, objavio je kako se od 1. lipnja potpuno povlači s Facebooka, kao i njegovih drugih mreža, Messengera i Instagrama.

– Dragi followeri, želimo vas obavijestiti kako nastavljamo raditi na unapređenju vlastitih kanala kako bismo u budućnosti s vama imali još kvalitetniju komunikaciju. Zbog predanosti ovom cilju, UniCredit je najavio potpuno povlačenje s Facebooka, Messengera i Instagrama od 1. lipnja. Tako i Zagrebačka banka više neće biti prisutna na Facebooku i Messengeru – objavili su danas iz Zagrebačke banke.

Šef UniCredita Jean Pierre Mustier još je u kolovozu prošle godine naredio djelatnicima da prekinu sve veze banke s Facebookom nakon skandala s Cambridge Analyticom, kada se doznalo da su privatni podaci milijuna korisnika iskorištavani u svrhe personaliziranih političkih marketinških kampanja.

– Facebook se ne ponaša etično. Nećemo ga koristiti dok se ne budu primjereno etično ponašali – rekao je tada Mustier.

Komentirajte prvi

New Report

Close