Uber zapošljava ubojice, silovatelje i otmičare

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2015. u 09:55
Zabilježena su tri incidenta sa seksualnim napadima, Foto: Press Association/PIXSELL

Sigurnosne provjere vozača su mrtvo slovo na papiru, tvrdi tužiteljstvo.

Kalifornijsko državno odvjetništvo proširilo je tužbu protiv Ubera i tvrdi da su sigurnosne provjere vozača bile toliko aljkave da su zapošljavani notorni kriminalci. U proširenoj su optužnici registrirani slučajevi zapošljavanja osuđivanih ubojica, provalnika, otmičara i seksualnih prijestupnika, a koji su vozili za tu tehnološku kompaniju.

Podsjetimo, Uberovo se poslovanje temelji na aplikaciji koja povezuje korisnike taksi-vožnji s vozačima koji ne moraju biti registrirani za tu djelatnost. Kompanija je svoj poslovni koncept “izvezla” u 57 država svijeta, a najpoznatiji incident dogodio se lani u Indiji kada je 26-godišnju putnicu silovao vozač. K tome, zbog seksualnih napada u Chicagu su optužena dvojica vozača.

“Podržavam tehnološku inovaciju. Međutim, inovacija ne daje kompanijama dozvolu da dovode korisnike u zabludu u vezi problema koji se tiču njihove sigurnosti”, izjavio je novinarima George Gascon, okružni tužitelj San Francisca. Kalifornijsko je tužiteljstvo podiglo prvu optužnicu u prosincu u kojem tvrdi da Uber posluje u zračnim lukama bez dopuštenja.

Uber je pak odgovorio kako su provjere vozača efikasne te čak i strože nego kod ostalih taksi kompanija, prenosi Reuters. Dodali su da su prošle godine u Kaliforniji odbili 600 vozača zbog prijašnjih vožnji pod utjecajem alkohola ili kršenja prometnih propisa. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

..a inače su taksisti ljudsko cvijeće.


Domaći kriminalci, silovatelji i otmičari, pardon taxisti se boje konkurencije Ubera

Jos su gori psihopatski manipulatori poput poznatih blogera.

Domaći kriminalci, silovatelji i otmičari, pardon taxisti se boje konkurencije Ubera

New Report

Close