PSA obećao da neće biti otkaza u Opelu

Autor: Tomislav Pili , 21. veljača 2017. u 21:59
Kolektivni ugovori i pod novim vlasnikom/REUTERS

Radnike, ali i njemačku vladu, uznemirili su napisi o otpuštanjima.

Peugeot/Citroën (PSA) poštivat će postojeće kolektivne ugovore u Opelu i Vauxhallu, priopćili su u utorak u zajedničkoj izjavi predstavnici radnika njemačkog i francuskog proizvođača automobila.

PSA i američki General Motors – vlasnik Opela – potvrdili su prošli tjedan da vode pregovore oko prodaje njemačkog proizvođača. Izvršni direktor PSA Carlos Tavares stoga se u ponedjeljak susreo s predstavnicima moćnog njemačkog sindikata IG Metall kako bi raspravili moguće utjecaje ugovora o preuzimanju na radna mjesta. Radnike, ali i njemačku vladu, uznemirili su napisi u kojima su izvori upoznati s pregovorima tvrdili kako PSA uvjetuje kupnju otpuštanjem dijela radnika radi rezanja troškova.  

Kako je kazao sindikalni predstavnik Wolfgang Schäfer-Klug, Carlos Tavares na sastanku s radnicima je izjavio kako je "zainteresiran za održivi razvoj Opel/Vauxhalla kao neovisnih kompanija", stoji u priopćenju. PSA je u odvojenom priopćenju naglasio kako će "usko surađivati sa sindikatima koji djeluju u Opelu, uključivo i s IG Metallom, kako bi pronašao način stvaranja vodećeg europskog proizvođača automobila s francusko-njemačkim korijenima", prenosi Reuters.

Komentirajte prvi

New Report

Close