MOL širi maloprodajnu mrežu u srednjoj Europi

Autor: Poslovni dnevnik , 07. svibanj 2014. u 22:00
MOL prisutniji u Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj

Mađari kupili Agipovu mrežu benzinskih postaja.

Naftna i plinska grupa MOL od talijanskog Enija kupila je maloprodajnu mrežu Agip u Češkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj, priopćeno je u srijedu iz te mađarske kompanije.

Mađarska energetska kompanija tom će akvizicijom proširiti maloprodajnu mrežu za 208 benzinskih postaja, na gotovo dvije tisuće, u ukupno 11 zemalja, navodi se u priopćenju.Vrijednost akvizicije nije navedena, a nisu precizirani ni "određeni uvjeti" za zaključenje sporazuma, uz napomenu da između ostalog uključuju pribavljanje potrebnih dozvola nadležnih tijela za zaštitu tržišnog natjecanja."Akvizicija predstavlja prekretnicu u našoj strategiji rasta u segmentu maloprodaje u regiji srednje i istočne Europe", tvrdi Lars Hoeglund, viši potpredsjednik uprave iz MOL-ova odjela maloprodaje.

 

11zemalja

obuhvaća MOL-ova mreža s gotovo 2000 benzinskih postaja

U Češkoj će MOL postati vlasnik 125 novih benzinskih postaja, povrh Slovnaftovih 24 i PAP Oilovih također 125, čime će njegov tržišni udio postati veći od 10 posto.U Slovačkoj, mađarska naftna i plinska grupa kupuje 41 novu postaju, pa će ih ukupno imati 253. U Rumunjskoj se njegova maloprodajna mreža širi za 42 postaje, na ukupno 189. Paket obuhvaća i poslovanje s veleprodajom, dodaje se u priopćenju.MOL će kupiti i Enijev udio u Češkoj Rafinerski (CRC), čiji većinski vlasnik Unipetrol zadržava pravo prvokupa CRC-ovih dionica, navodi se u priopćenju MOL-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close