MOL se zadužio najjeftinije u svojoj povijesti

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2016. u 11:53
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Ova transakcija još je jedan dokaz financijske snage MOL grupe i robusnog integriranog poslovnog modela. To je jako važno obzirom da se naftna i plinska industrija suočava s velikim izazovima”, rekao je financijski direktor MOL grupe József Simola.

MOL je izvijestio sudionike tržišta kapitala da je proces određivanja cijene obvezničkog izdanja od 750 milijuna eura završen 21. travnja pod sljedećim uvjetima: Dospijeće izdanja je sedam godina, godišnji kupon je 2,625 posto, a prinos 2,75 posto.

"Oduševljen sam da smo u mogućnosti danas objaviti da smo dobili najatraktivnije uvjete za obvezničko izdanje sa najmanjim kuponom i prinosom u našoj povijesti.  Ova transakcija još je jedan dokaz financijske snage MOL grupe i robusnog integriranog poslovnog modela. To je jako važno obzirom da se naftna i plinska industrija suočava s velikim izazovima", rekao je financijski direktor MOL grupe  József  Simola naglašavajući da je interes za MOL-ove euroobveznice bio i veći od prikupljenog iznosa što jasno demonstrira povjerenje tržišta kapitala u MOL i njegovu operativnu i financijsku snagu i izvrsnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close