FOTO: Ruski div u Hrvatskoj će proizvoditi i prodavati dijamante

Autor: Marija Crnjak , 27. svibanj 2015. u 11:54
Foto: EPL Diamond Grupa

EPL Diamond Grupa jedan od najvećih svjetskih proizvođača i trgovaca dijamantima ulazi na hrvatsko tržište otvaranjem prve draguljarnice „EPL Yakutian Diamonds” u Centru Cvjetni u Zagrebu.

EPL Diamond Grupa, jedan od najvećih svjetskih proizvođača i trgovaca dijamantima ulazi na hrvatsko tržište otvaranjem prve draguljarnice „EPL Yakutian Diamonds" u Centru Cvjetni u Zagrebu.

„EPL Diamond“ međunarodno je poznati brend koji kupcima nudi idealno rezane, najčišće jakutske dijamante i jamči autentičnost i besprijekorne proporcije. Uz draguljarnice u Rusiji i Kazahstanu, zagrebačka draguljarnica je 49. prodajno mjesto ovog renomiranog proizvođača dijamanata.

EPL Diamond Grupa ruska je kompanija koja proizvodi i prodaje dijamante i dijamantni nakit za široki raspon kupaca. Cijene počinju na razini od 800 kuna, a mogu dosezati i višestruko više vrijednosti, ukoliko se radi o unikatnom nakitu. Kvaliteta osnovne sirovine – dijamanta, njegove obrade i izrade konačnog proizvoda, na najvišoj je razini bez obzira na veličinu ili kompleksnost nakita. Tvrtka je u 2014. godini povećala prodaju nakita za 20 posto u odnosu na godinu prije, te je u prva tri kvartala 2014. ostvarila prihode od prodaje u vrijednosti od preko 32 milijuna Eura. U istom razdoblju proizvodnja je rasla za 15 posto, s prihodima od preko 17 milijuna Eura.

"Otvaranje zagrebačke draguljarnice naš je prvi iskorak prema hrvatskom tržištu, na koje planiramo prebaciti dio proizvodnje koja bi trebala pokrivati čitavu mrežu EPL Diamond draguljarnica u Europskoj uniji. Uz potporu predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Moskvi, ostvarili smo početne kontakte s hrvatskim partnerima te razmatramo najbolje mogućnosti po ovom pitanju. Također, u svojim planovima za Hrvatsku imamo otvaranje draguljarnica u nekim turističkim središtima na jadranskoj obali. Početni kontakti u tom smjeru već su započeli, a izgledno je da se realiziraju za turističku sezonu 2016.", izjavio je povodom ulaska na hrvatsko tržište vlasnik EPL Diamond Grupe, Petr Fedorov.

Nakon Hrvatske, EPL Diamond Grupa planira daljnje širenje na tržište Europske unije, gdje će otvoriti 30 do 40 draguljarnica u sljedećih tri do pet godina.

EPL Diamond Grupu osnovao je 1994. Petr Fedorov u Republici Sakha (Yakutia) u Rusiji kao Eksperimentalni Proizvodni Laboratorij za obradu dijamanata. Nakon brzog razvoja popraćenog brojnim priznanjima, 2006. godine EPL Diamond Grupa pokreće vlastitu proizvodnju nakita i lanac draguljarnica pod brendom „EPL Yakutian Diamonds“. Zaštitni znak tvrtke su tzv. „Firing Ice“ dijamanti koji imaju izvanredne karakteristike boje i čistoće, što potvrđuje i činjenica da je samo 0,001% neobrađenih dijamanata na svijetu pogodno za proizvodnju koja može nositi ime "Firing Ice". Osim proizvodnje i trgovine nakitom, EPL Diamond Grupa djeluje i kroz trgovinu obrađenim dijamantima, te je članica Burze dijamanata u Antwerpenu, Shanghaju i Tel Avivu, a ima ured i u San Franciscu. Tvrtka je dugoročni klijent tvrtke „Alrosa“, najveće svjetske grupe rudnika dijamanata, te je član programa „Alrosa Alliance“.

Komentirajte prvi

New Report

Close