Slovenske ergonomske stolice osvajaju Europu

Autor: Poslovni dnevnik , 11. siječanj 2016. u 11:36
SpinaliS stolica proizvedena za osobe s bolovima u leđima prodaju se u regiji i velikom broju europskih država

Na većini tržišta gdje je nazočna kompanija SpinalisS ima ekskluzivne distributere.

Ergonomska stolica SpinaliS, osmišljena i napravljena u Sloveniji, danas se može kupiti diljem Europe. Inovativne ergonomske stolice dizajnirao je i patentirao 1999. godine Slovenac Tomaž Hame, želeći pomoći osobama koje pate od bolova u leđima.

Nakon što je pokrenu proizvodnju i otvorio prodajne salone u Sloveniji, stolice SpinaliS kasnije je ponudio i na drugim tržištima Europe od Italije, Hrvatske, BiH, preko Mađarske, Austrije, Švicarske, Njemačke, Belgije, Nizozemske, Velike Britanije, Norveške, sve do Češke, Slovačke i Poljske. Na većini ovih tržišta SpinaliS ima ekskluzivne distributere koji su zaduženi i za razvoj prodajne mreže. Tvrtka Medexo Pl zadužena je za tržište Poljske. Da bi proširio prodajnu mrežu u Poljskoj, ekskluzivni distributer za to tržište daje i franšize, piše portal Franchising.hr

Partner s Gold licencijom može otvoriti prodajni salon, koji bi trebao raditi najmanje četiri dana u tjednu, po šest sati. U njemu će stalno biti izloženo osam modela SpinaliS stolica. S osam prodajnih salona u osam različitih gradova, Medexo Pl je, može se reći, tek počeo s osvajanjem tržišta. U daljnju ekspanziju, međutim, polaze tako što nude franšizu, tražeći lokalne partnere koji će biti zaduženi za distribuciju u određenim područjima Poljske.

Lokalni primatelji SpinaliS franšize će zapravo raditi kao mali primatelji master franšize što znači da će biti vlasnici Gold licencije koja će im jamčiti i teritorijalni ekskluzivitet. Partner s tom licencijom, kako je navedeno, moraju otvoriti prodajni salon koji će raditi najmanje četiri dana u tjednu, i to po šest sati. U salonu će stalno moći razgledati najmanje osam modela SpinaliS stolica. Osim što dobiva ekskluzivna prava za prodaju na teritoriju cijelog područja, partner dobiva i postotak od online prodaje ako kupci žive u tom području , kaže Krzysztof Socha-Zalewski iz tvrtke Medexo Pl.

Primatelji franšize nemaju obvezu plaćati mjesečnu naknadu, a dobit će posebnu besplatnu obuku o proizvodu kojeg prodaju, kao i o tehnikama prodaje. O nabavi robe ili reklamacijama primatelji također ne trebaju brinuti jer je to u nadležnosti središnjice.     

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close