Poginuo milijarder kojeg su svi obožavali

Autor: VLM , 29. listopad 2018. u 11:15
Foto: Press Association/PIXSELL

Englezi pišu da su uz Srivaddhanaprabhu bili dva člana njegove ekipe Nursaru Suknamai i Kaveporna Punparea, te pilot Eric Swaffer i kopilotkinja Izabela Roza Lechowicz.

Leicester je zavijen u crno! U subotu se nedugo nakon utakmice lisica i West Hama u blizni King Power stadiona srušio helikopter vlasnika kluba Vichaija Srivaddhanaprabhe.

U njemu je bilo pet osoba, a Englezi pišu da su uz Srivaddhanaprabhu bili dva člana njegove ekipe bivša manekenka Nursara Suknamai i Kaveporna Punparea, te pilot Eric Swaffer i kopilotkinja Izabela Roza Lechowicz.

– S najdubljim žaljenjem i slomljena srca potvrđujemo da je naš predsjednik Vichai Srivadhanaprabha bio među onima koji su tragično izgubili život u subotu navečer kad je helikopter koji je prevozio njega i još četiri osobe pao blizu King Power stadiona. Nijedna od pet osoba iz letjelice nije preživjela – objavio je u nedjelju Leicester koji je najavio odgodu previđene utakmice Liga kupa protiv Southamptona u utorak.

Inače, Srivaddhanaprabha je bio najbogatiji Tajlanđanin te 388. najbogatiji čovjek na svijetu čije se bogatstvo procjenjiju na pet milijardi dolara. Bio je predani budist, oženjen te otac četvero djece. U Leicesteru je bio od 2010., a s klubom je 2016. ispisao najljepšu nogometnu priču – osvajanje naslova prvaka Engleske.

– Probudio sam se i mislio da je sve bila noćna mora. Ali kada sam stigao na stadion postalo mi je jasno… Strašna vijest. Što su vlasnici napravili za klub? Bili su toliko darežljivi, topli ljudi i uvijek prijateljski raspoloženi. Zezali smo se o pivu kojim nas je častio za svoj rođendan, pitama i različitim velikodušnim darovima. Ali njihov značaj je puno veći od toga. Donacije bolnicama… on je topao, srdačan čovjek, fokusiran na zajednicu i ponizan. Nije prosječan vlasnik koji doleti 10 puta godišnje da obiđe klub, on je ovdje bio svaki tjedan – jutro nakon nesreće pričao je potpredsjednik zaklede Foxes Matt Davis.

Uz vlasnika lisica život i nesreću izgubili su i partneri Eric Swaffer i Izabela Roza Lechowicz, koji su bili pilot i kopilot te kobne subote.

– Pilot je heroj. Helikopter se mogao srušiti na stadion. Novinari iz televizijskih kuća su još bili tamo, spremali su svoju opremu, a mogao je pasti i na parkiralište na kojem sam bio i ja – rekao je kamerman Dan Cox pa dodao:
– Srušio se na parkiralište na kojemu nije bilo nikoga. Moglo je biti puno gore da pilot nije uspio usmjeriti letjelicu prema praznom prostoru.

Također, mnogi ističu da je Swaffer svojom prisebnošću i u subotu spasio stotine života. Naime, kada je shvatio da je otkazao repni propeler, usmjerio je letjelicu prema mjestu gdje nema ljudi, jer postajala je opasnost da se srušio na sam stadion ili bliže njemu.

Komentirajte prvi

New Report

Close