Počeo preko Student-servisa kao vratar, a danas je direktor Esplanade

Autor: Agencija VLM , 07. siječanj 2015. u 13:38
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

I većina djelatnika ima zanimljivu priču.

Tražio je posao na mjesec dana preko Student-servisa i sasvim slučajno počeo raditi u hotelu kao vratar. I ostao je.

A danas je direktor istoga hotela. Ivica Krizmanić, naime, na čelu je pravog arhitektonskog dragulja, hotela Esplanade, koji, sudeći prema brojnim priznanjima hotelijerske industrije, ima status najprestižnijeg hotela u gradu.

I Djed Božićnjak odsjeo

I većina djelatnika ima zanimljivu priču. Ivanka Tomašković došla je u hotel 1985. godine i počela raditi u praonici. Tamo je i danas. U hotelu je upoznala supruga Ivana. On je došao dvije godine kasnije i bila je to, kako kaže, ljubav na prvi pogled. Nakon šest mjeseci veze, Ivanka i Ivan su se vjenčali. Imaju četvero djece.

– Skupa smo i plahte slagali. Uvijek mi pomaže iako on radi u odjelu za tehniku. Radim ovdje 30 godina i divno mi je. A i gosti su uvijek zanimljivi – istaknula je 51-godišnja Ivanka Tomašković.

Najzanimljiviji, predsjednički apartman, uređen je kao stari zagrebački stan. Ima knjižnicu, dnevni boravak, blagovaonicu, kuhinju, kraljevski krevet, jacuzzi, saunu, ali i prekrasan pogled na Trg kralja Tomislava. Cijena je noćenja 1600 eura.

Tamo su odsjeli brojni poznati, od Djeda Božićnjaka iz Finske, švedskog kralja, danske kraljice, Davida Beckhama, Stinga, Shakire, U2 do Hillary Clinton koja je, kažu, čak slala pismo zahvale za gostoljubivost.

– Imamo i ponudu osobnog stilista za 800 kuna po danu pa na taj način promoviramo domaće dizajnere, a i za goste koji dolaze s kućnim ljubimcima imamo prilagođenu ponudu. Organiziramo i vjenčanja, a nerijetko si bračni parovi iz Zagreba uplate večeru i noćenje jer se u hotelu, kažu, osjećaju kao da su otputovali u inozemstvo – objasnila je marketinška menadžerica Sanda Sokol te dodala da je hotel u posljednjih nekoliko godina vratio onaj stari sjaj te im dolazi sve više gostiju.

Poznati po štruklama

Nedavno je hotel Esplanade, koji ima 208 soba i 145 zaposlenika, primio čak dvije prestižne nagrade World Luxury Hotel Awards – za najbolji gradski luksuzni hotel i najbolji povijesni luksuzni hotel.

– Svakoga gosta tretiramo kao VIP gosta. Hotel ima zanimljivu povijest koja uvijek fascinira naše posjetitelje. Otvoren je, naime, davne 1925. godine kao luksuzni smještaj za putnike poznatog Orient Expressa, a prije deset godina obnovljen je i ponovno otvoren – rekla je S. Sokol.

Njihov je restoran prepoznatljiv po štruklama, a posebni su po tome što čak četiri puta godišnje mijenjaju jelovnik. Za to je zaslužna mlada kuharica Ana Grgić, koja je u Esplanadu došla volontirati, a danas je šefica kuhinje u hotelu koji obilježava 90. godišnjicu. I konobar Davor Kaić ove godine slavi jubilej, desetu godinu rada u hotelskom baru, a otkrio nam je kako je najveći račun koji je izdao iznosio čak 80 tisuća kuna.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Becko, jadan ti je komentar.

Esplanada je hotel u stranom vlasništvu, a ne u vlasništvu države, gdje bi SDP/HNS kadrovirao.

Treba znati nešto o nečemu da bi se komentiralo.

u mojoj osnovnoj školi je bio jedan nastavnik… ajmo reći predmeta koji se nigdje ne boduje… po važnosti ispod glazbenog i likovnog iako sam ga ja najviše volio… mislim na predmet… nastavnik bijaše nov i mlad… bile su to 90ete… kada odjednom nastavnik novajlija postaje direktor škole… eto crtica slična naslovu, ali ja ću nadodat još nešto što možda u ovoj priči fali… ovaj nastavnik je imao iza sebe ‘ZNA SE’

[emo_palacg]

New Report

Close