Doživite Executive MBA iz prve ruke!

Autor: Sponzorirani članak , 03. listopad 2013. u 08:00
Saša Rakovec

MBA program nema premca ako želite nadograditi poslovna znanja iz ključnih područja poslovanja.

MBA program nema premca ako želite nadograditi poslovna znanja iz ključnih područja poslovanja. Istovremeno, MBA predstavlja ozbiljnu financijsku i vremensku investiciju. Da biste bili sigurni činite li pravi potez u pravo vrijeme, pozivamo vas da doživite međunarodno akreditiran Executive MBA program iz prve ruke! 

Experience EMBA omogućava sudjelovanje na jednom predavanju EMBA programa u trajanju od tri dana, na temu "Tought Leadership". Prijaviti se možete ovdje, najkasnije do 7. listopada 2013. Tim povodom razgovarali smo sa Sašom Rakovcem, direktorom tvrtke Kodeks koja nudi cjelovita ICT rješenja koristeći najnovija tehnološka rješenja i metodologije, a u suradnji s desetak tehnoloških lidera u području računalske i telekomunikacijske tehnologije  kao što su DELL, Cisco, Aastra itd. Saša je u sklopu Experience EMBA projekta prisustvovao modulu "HR and People Management", koje je predavao profesor I. Vrančić.

Što se dogodilo nakon što ste odslušali modul u sklopu Experience EMBA projekta? S kakvim ste dojmom otišli?
Predavanja su bila izrazito zanimljiva i motivirajuća. Dobio sam uvid u ono što EMBA program nudi polaznicima. Unatoč iskustvu upravljanja kadrovima, shvatio sam da je modul bio jako koristan. Naveo me na razmišljanje o činjenici kako povećati zadovoljstvo i učinkovitost na radnom mjestu. Moja pohvala predavaču koji je iznosio razne primjere koje je mogao potkrijepiti sadržajem iz bogatog vlastitog iskustva. Krajnji dojam je vrlo zadovoljavajuć zbog sadržaja, dinamike predavanja, motivirajuće atmosfere te dobro sastavljene grupe polaznika.

Koja ste znanja, iskustva ili savjete mogli primjeniti odmah po povratku na radno mjesto?
Postavši direktor nakon nekoliko godina inženjerskog posla nisam imao potrebna teorijska znanja o tome kako bolje voditi ljude. HR modul mi je jako pomogao s teorijskim i pogotovo praktičnim primjerima, koje sam mogao odmah iskoristiti, da unaprijedim odnose među ljudima i produktivnost svog tima. Jedan od primjera koji to ocrtava jest znanje koje sam stekao na modulu, a koje govori da se kultura tvrtke najbrže mijenja promijenom rukovodećeg kadra. Iskoristivši stečeno znanje smijenio sam direktora neproduktivnog odjela i tri mjeseca kasnije motiviranost i produktivnost ljudi je značajno narasla.

Kako je Experience EMBA utjecao na Vašu odluku za pohađanje Executive MBA programa?
Prisustvovajući modulu uvidio sam da kroz puno praktičnih primjera i teorijskih znanja mogu pomoći svojoj tvrtki da postiže bolje rezultate. Kao studentu tehničkog fakulteta nedostajala su mi poslovna znanja koja nije moguće steći samo kroz praksu, te sam i prije razmišljao o upisu MBA škole. COTRUGLI Business School me oduševila, a prisustvovanje predavanju u sklopu Experience EMBA projekta me natjeralo na upis EMBA programa.

Kako Executive MBA program utječe na Vaše poslovne rezultate? A na međuljudske odnose? 
Kroz module koje sam do sada odslušao na EMBA programu stekao sam vrlo primjenjive obrasce u poslovanju. Počeo sam razmišljati na kompleksniji način, iskorištavajući stečena znanja. Također je važno napomenuti da je škola kroz dobar odabir polaznika omogućila široku mrežu poslovnih kontakata. Raznolika zanimanja kolega omogućila su mi vrlo korisnu i zanimljivu razmjenu iskustava, što je utjecalo na to da sagledavam probleme iz različitih perspektiva.

Što bi savjetovali čitateljima koji razmišljaju o EMBA programu?  
Kao višegodišnji direktor vlastite kompanije došao sam do trenutka kada više principom pokušaja i ispravke promašaja nisam mogao napredovati. EMBA program mi je omogućio uvid u širu sliku poslovanja, a kroz praktične primjere napredovao sam kao osoba i kao manager. Razmjenom iskustava s polaznicima stekao sam vrijedna znanja kako poboljšati vlastitu tvrtku. Zbog svega navedenog bih EMBA program preporučio svakom manageru s više godina iskustva. Ukoliko niste sigurni je li to ispravna odluka za vas, svakako bih preporučio da dođete na predavanje u sklopu Experience EMBA projekta, kako bi uvidjeli, kao što sam i ja, koliko Executive MBA može biti koristan.

New Report

Close