Bijela riba u umaku od rajčice: Dva trika koja će spriječiti da umak bude kiselkast

Autor: Promo , 12. srpanj 2018. u 08:15
FOTO: Press

Filete oslića narežite na manje komade i posolite. Jednu stranu fileta uvaljajte u brašno.

(za 4 osobe)

1 kg fileta oslića ili druge bijele ribe
sol
65 g Oštrog brašna Podravka     
50 ml suncokretova ulja

Za umak:
700 ml vode
1 vrećica Krem juhe od rajčice Podravka             
1/2 žličice šećera
1 žličica Vegeta Maestro usitnjenog bosiljka 
2 stabljike celera
100 ml bijelog vina
30 ml maslinovog ulja

Za posluživanje:
1 žlica nasjeckanog peršina

1. Rižu skuhajte u većoj količini blago posoljene vode, ocijedite je i ostavite na toplom. Filete oslića narežite na manje komade i posolite. Jednu stranu fileta uvaljajte u brašno.
2. Pobrašnjeno stranu fileta stavite na zagrijano ulje i pecite sa svake strane 2-3 minute.
3. Pečene filete oslića stavite na toplo mjesto.
4. Za umak, u drugoj tavi uspite vodu, dodajte koncentrat za juhu od rajčica.
5. Miješajte penjaćom do vrenja, a zatim dodajte šećer, bosiljak, protisnuti češnjak i stabljike celera narezane na ploške.
6. Kuhajte oko 5 minuta. Dodajte vino, maslinovo ulje i filete riba.
7. Tavu protresite i još malo zakipite.
8. Pospite peršinom i poslužite s kuhanom rižom.

Savjet: Ako vam umak još uvijek ima kiselkast okus, dodajte još malo šećera ili komadić maslaca.
Vrijeme pripreme: 35 minuta.
Zahtjevnost:  Srednje zahtjevno

Izvor: Coolinarika.com

New Report

Close