Konferencija o komunalnoj infrastrukturi okupila preko 100 sudionika iz jugoistočne Europe

Autor: Poslovni.hr , 11. veljača 2016. u 10:15
Foto: Komunal

Ovogodišnji skup u potpunosti je ispunio očekivanja i nadmašio prošlogodišnje izdanje u mnogim aspektima, prvenstveno brojem sudionika, tema, prezentacija, kao i partnera.

Održana je konferencija u Bruxellesu na temu ˝Kružna ekonomija i ulagački projekti financirani iz EU fondova˝ koja se nadovezala na prošlogodišnje uspješno izdanje koje se također održalo u Bruxellesu.

Konferencija je okupila preko 100 sudionika iz zemalja jugoistočne Europe, čiju strukturu čine vodeće tvrtke iz komunalnog gospodarstva, jedinice lokalne samouprave, projektanti, financijeri i odvjetnička društva, predstavnici gradova, županija i općina, institucije, dobavljači opreme te ostali uključeni u poslove s komunalnom infrastrukturom.

Konferecija je bila podijeljena na dva dijela, pa se tako jutarnji dio održao u hotelu Sheraton, a popodnevni u Europskom parlamentu.

Zastupnica Ivana Maletić je osigurala prostorne uvjete u Europskom parlamentu i sudionicima je održala jedno od ključnih predavanja, kao i zastupnik Davor Škrlec.

Konferenciju je u jutarnjem dijelu otvorio slovenski zastupnik Franc Bogovič i njegov hrvatski kolega Tonino Picula, a bili su nazočni i Veleposlanik RH u Belgiji, NJ. E. Mario Nobilo.

Organizator konferencije je časopis Komunal, informativno glasilo za komunalnu i okolišnu tematku u zemljama JIE, koji kroz organizaciju sektorskih konferencija u Bruxellesu, Hrvatskoj i zemljama regije, u proteklih godina, nastoji zajedničkim djelovanjem stvoriti mrežu proaktivnih institucija, kvalitetnih organizacija i progresivnih pojedinaca, kao i bazu znanja i projektnih ideja, koje mogu biti od koristi javnim i privatnim aplikantima za europske fondove te donositeljima sektorskih politika na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Komentirajte prvi

New Report

Close