Kreativne industrije i kreativni procesi u razvoju tvrtki i inovacija – potencijal rasta tvrtke i njene dobiti

Fotolia / Kreativna industrija Fotolia / Kreativna industrija

Prijavite se na seminar!

Info

Mjesto i vrijeme

četvrtak, 28. siječanj 2016., Oreškovićeva 6H/1, Zagreb, s početkom u 9.45 sati

Kontakt

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!
Tel: +385 1 6326 085
Mob: +385 91 640 0832
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

“We don’t employ computer ‘geeks’. We employ artists, musicians and poets who are fascinated by technology.” Steve Jobs, Founder and CEO of Apple

 

Tema edukacije:

 • Što su to kreativne i kulturne industrije - predavanja
 • Kreativne industrije kao generator inovacija // kako integrirati usluge kreativnih -industrija u poslovne sustave – predavanja i radionice
 • Kreativnost i zašto nam je potrebna u poslovnom okruženju – predavanja i radionice
 • Zašto bez autorskih prava ne možemo izvoziti – predavanja i radionice
 • Kako iskoristiti EU fondove za projekte kreativnih i kulturnih industrija – predavanja i radionice

Predavači: Ivana Nikolić Popović (KKI), Aleksandar Battista Ilić (Kreativne industrije kao generator inovacija), Lana Horak (kreativnost), Milan Majerović Stilinović (Autorska prava), Mirna Karzen (Fondovi). 

Nova paradigma gospodarstva je prisutna svugdje u svijetu. Velike investicije, masovna proizvodnja, skupi neuspjesi i fizičke infrastrukture su zamijenili dva prijatelja koji s dobrom idejom i dva računala mogu ostvariti uspjeh kao što je iPhone, Facebook, Google, Teddy the Guardian. Investicija u ljude i ideje je promijenila ekonomsku paradigmu što mijenja i pravila poslovanja u male niche proizvodnje i socijalne infrastrukture. Kako bi osvijestili nove trendove i nova pravila osmišljen je ovaj praktični seminar s ciljem savjetovanja poduzetnika, djelatnika državne uprave i ministarstava, županija, gradova, poslovnih subjekata (HGK), obrtnika (HOK) poduzetnika (HUP)o ulozi i mehanizmima kreativnih i kulturnih industrija u razvoju, povećanju konkurentnosti i dodane vrijednosti proizvoda, usluga i dobiti i inovativnom razvoju novih proizvodnih linija, te inovativnim modelima brendiranja i plasmana na tržištu, te potencijalu poticajnih mjera i legislative za povećanje konkurentnosti proizvoda i usluga kroz kreativne industrije.

Krenut će se od sagledavanja sektora KKI njegove snage i relevantnosti u stvaranju i plasmanu vlastitih konkurentnih proizvoda visoke dodane vrijednosti. Fokus je na intenzivnom kreativnom razvoju najvrednijeg resursa – ljudskog potencijala tvrtki, razvoju i strukturiranju kreativnih i inovativnih procesa i odjela. Predavanje će biti korisno vlasnicima, direktorima tvrtki i investitorima koji žele povećati dobit kroz strukturalno uključen razvoj inovacija, kreativnih industrija i dizajna prema razvoju i unapređenju vlastitih proizvoda i razvoju novih inovativnih proizvodnih linija, konkurentnosti i plasmanu brenda na međunarodnom i domaćem tržištu. Bit ce također usmjereno na modele i poticaje za afirmaciju ovog segmenta koji značajno povećava dodanu vrijednost i prihod u svim sektorima i industrijama tvrtkama i obrtima. Djelatnici javne uprave, ministarstava, županija I gradova dobit će konkretan uvid u potencijal razvoja kreativnih I kulturnih industrija kao pokretača razvoja. Bit će predočene konkretni benefiti, mogućnosti i alati KKI u razvoju tvrtki, kao i linije financiranja i sufinanciranja istraživanja i razvoja inovacija kroz brojne potpore i domaće i EU fondove.

Koji su ciljevi seminara?

 • Upoznavanje kreativnih I kulturnih industrija kao pokretača razvoja
 • Uspostava i razvoj kreativnih procesa u tvrtci
 • Razvoj tvrtke upravljanjem projektima inovacija – strukturiranje procesa
 • Implementacija i razvoj kreativnog odjela u organizacijsku strukturu
 • Modeli financiranja I&R u segmentu Kreativnih i kulturnih industrija
 • Uspostava i razvijanje alata KKI u tvrtkama
 • Poticajne mjere

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjen vlasnicima ili direktorima poduzeća, investitorima, direktorima proizvodnje i marketinga, voditeljima timova i specijalistima bez obzira na veličinu poduzeća u svim proizvodnim sektorima poput: prerade drva i izrade namještaja, građevinskih proizvoda, odjeće, prehrane, turizma, IKT-a.

Također je namijenjen djelatnicima javne uprave, ministarstava, županija i gradova da dobiju konkretan uvid u potencijal razvoja kreativnih i kulturnih industrija kao pokretača razvoja.

Državna uprava; ministarstva; županije; gradovi; poslovni subjekti (HGK); obrtnici (HOK); poduzetnici (HUP); poduzetnici u kreativnim i kulturnim industrijama

Preuzmite poziv, program i prijavnicu u pdf formatu.

Kolika je cijena kotizacije?

Cijena kotizacije iznosi 800,00 + PDV. Osim radnih materijala, svi sudionici dobit će i dvomjesečni digitalni ‘all access’ paket Poslovnog dnevnika koji će im omogućiti stalni pristup relevantnim informacijama. All access paket uključuje pristup elektronskom izdanju Poslovnog dnevnika, odnosno svim sadržajima objavljenima u tiskanom izdanju novina. Ujedno vam osiguravamo pristup svim ostalim sadržajima najposjećenijeg poslovnog portala u Hrvatskoj - Poslovni. hr, kao i iPad aplikaciju za tablet uređaje.

Kako se prijaviti na seminar?

Želite li se prijaviti za sudjelovanje u seminaru, molimo vas da nam pošaljete ispunjenu prijavnicu na e-mail adresu: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr ili se prijavnite preko online obrasca ispod teksta najkasnije do 25. siječnja 2016. Po zaprimljenoj prijavi poslat ćemo vam predračun za plaćanje kotizacije. Dokaz o plaćenoj kotizaciji potrebno je poslati najkasnije do 26. siječnja 2016. na email: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr kako biste osigurali svoje mjesto na seminaru. Račun ćete dobiti nakon održanog seminara.

Doznajte više:

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!

Poslovni centar znanja

Tel: 01 6326 085
Mob: 091 6400 832
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Prijava za seminar

Fizička osoba
Pravna osoba
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Info

Mjesto i vrijeme

četvrtak, 28. siječanj 2016., Oreškovićeva 6H/1, Zagreb, s početkom u 9.45 sati

Kontakt

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!
Tel: +385 1 6326 085
Mob: +385 91 640 0832
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr