Zaposlili 20 ljudi, traže još tri radnika i otvorili su ‘školu’ biznisa

Autor: Agencija VLM , 25. veljača 2013. u 09:28
Osijek Software City, Nandino Loncar. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Organizatori očekuju da će iz timova koji polaze njihovu besplatnu poslovnu akademiju izrasti još barem dvije IT tvrtke.

Sedam ih je, otvorili su više od 20 radnih mjesta, traže još tri radnika i pokrenuli su besplatnu edukativno-poslovnu akademiju. Tako bi nakon prve godišnjice mogli rezimirati entuzijasti projekta Osijek Software Cityja. Priču su prošle zime zakotrljale četiri IT tvrtke s osječkom adresom, a onda se proširili za još tri nove. Krenuli su s ciljem povećanja atraktivnosti developerske struke i konkurentnosti mladih programera na tržištu te poticanja samozapošljavanja.

– Zadovoljni smo napravljenim, ali nismo gotovi – kaže inicijator Nandino Lončar. Ovih je dana osnovana i istoimena udruga, a povećat će se i broj članova.

– Ljudima želimo dati lopatu u ruke, odnosno znanje i alate – kaže Lončar. Tako je iz prve generacije polaznika Software Startup Academyja osnovano šest timova u kojima je četiri, pet ljudi koji rade na razvoju šest ideja. Oni će u mjesec dana dobiti mentore u tvrtkama članicama Osijek Software Cityja, koje će s njima razraditi poslovni plan. Nadaju se da će iz tih timova izrasti barem dvije nove IT tvrtke.

Komentari (2)
Pogledajte sve

vgboy – nekom je “lopata” skalpel, drugom tipokovnica, tebi lopata, bitno je da svatko svoj alat zna koristiti kako treba…

Ovaj sektor već donosi i donositi će puno više od lopatanja, vjerovao ti u to ili ne 🙂

GO za osječku soft. scenu!

ljudima žele dati lopatu u ruke??? pa dajte je sebi u ruke ! ja imam lopatu a ovi bulje u ekran i misle da će za koju godinu svi živjeti od toga,neće sigurno,nije budućnost lanac sreće

New Report

Close