Đurđevački inkubator popunit će se odmah

Autor: Lucija Špiljak , 29. kolovoz 2019. u 22:00
Projekt vrijedi 8,8 mil.kn, većinu osigurava EU/DJURDJEVAC.HR

Od jeseni u 20 funkcionalnih prostora moći će razvijati svoje ideje i planove, a prva godina zakup im je besplatan.

Radovi na Poduzetničkom inkubatoru u Đurđevcu privode se kraju i prvi stanari početkom jeseni stižu u 750 četvornih metara pretvorenih u 20 funkcionalnih, opremljenih prostora.

Prostori uključuju ured za voditelja inkubatora, coworking prostor, konferencijsku dvoranu i 17 prostora za poduzetnike. U novoj, modernoj poslovnoj zgradi novoosnovana mala poduzeća napravit će prve poduzetničke pothvate, dok će postojeće tvrtke kojima treba prostor i stručna pomoć ovdje nastaviti poslovanje.

Projekt je vrijedan 8,8 milijuna kuna i sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od 8,6 milijuna kuna. Kako ističu iz Inkubatora, njihova je vizija stvaranje modernog poslovnog okruženja za poduzetnike, a misija podupirati razvoj malog i srednjeg poduzetništva kako bi se potaknuo razvoj novih poduzetničkih ideja i inovacija kroz osiguravanje poslovnog prostora i pružanje poslovnih i drugih usluga. 

Prostori Inkubatora popunit će se odmah po završetku izgradnje i već u prvim danima, rekao je nedavno gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, jer je odaziv bio odličan pa je zaprimljeno više zahtjeva od broja prostora u zgradi. Subvencija za sve korisnike traje pet godina. U prvoj godini je zakup prostora besplatan, u drugoj iznosi 75 posto od ukupnog iznosa subvencije, u trećoj godini je 50 posto, au četvrtoj i petoj subvencija je 25 posto.

Cijena zakupa po metru kvadratnom je 35 kuna uvećano za trošak režija, a u cijenu je uključeno čišćenje prostora te korištenje zajedničkih prostorija. Koprivničko-križevačka županija može se, uz novi Poduzetnički inkubator u Đurđevcu, pohvaliti poticanjem poduzetništva i promocijom deficitarnih zanimanja. Primjer je 22. Obrtnički i gospodarski sajam županije, od 8. do 10. studenog u Križevcima, a na kojem će nastupiti tristotinjak izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close