Što očekujete od izlaganja na zagrebačkom sajmu nautike? Koja je posebnost ovogodišnjeg sajma?

Autor: Marta Duić , 17. veljača 2015. u 22:00
Romano Pičuljan, Brodogradnja Pičuljan

Romano Pičuljan očekuje povećanje broja izlagača i proizvoda.

Posebnost sajma je najveća u tome što se i dalje organizira i uspješno održava. U nautičkoj proizvodnji je u zadnje vrijeme doista teško, borimo se za opstanak svim snagama.

Zagrebački sajam nautike je velik sajam i velik događaj za našu branšu i smatram njegovo održavanje velikim uspjehom i za organizatore kao i za nas izlagače. Ovo je već postalo tradicionalno okupljanje kojem se uvijek veselimo. Sajam se s godinama nije smanjio kao mnogi drugi, štoviše ove godine je čak i povećan broj izlagača i proizvoda koji će biti dostupni publici. Nama je ovaj sajam sjajna prilika da izložimo naša nova plovila na kojima smo radili.  

U kakvoj je danas situaciji domaća mala brodogradnja?
Uopće ne znam kako bi se izrazio, stanje je u svakom slučaju nedovoljno dobro za sve nas koji se bavimo brodogradnjom. Ipak kad pogledamo činjenicu da je tako i u susjednoj Italiji, lakše nam je podnijeti taj teret. Kriza nas je sve jednako pogodila i zato mi je iznimno drago da na ovogodišnjem izdanju sajma nautike prevladava domaća proizvodnja. To nam zaista ulijeva optimizam i dokazuje kako pratimo svjetske trendove. 

Kako se to nepovoljno stanje najlakše može promijeniti? Što država može učiniti?
Prvenstveno ono što je potrebno nautičkoj branši je kvalitetna strategija, to je ono što nam doista nedostaje. Nakon toga slijedi manji porez koji bi nam država mogla osigurati, to bi nam svakako pomoglo i doprinijelo boljem razvoju branše. Najveći doprinos koji mi očekujemo je da rade na povećanju proizvodnje jer će samim time i ljudi više razmišljati i razvijati svijest o kupnji brodova. A kada ih kupe i o plovidbi našim Jadranom. 

Komentirajte prvi

New Report

Close