Premijer Orešković najavio je ulazak Hrvatske u eurozonu do 2020. godine. Što mislite o tome?

Autor: Maria Mrvelj , 03. ožujak 2016. u 22:00
Stjepan Šafran, Metal Product

Stjepan Šafran ne vidi u tome nikakav problem jer njegova tvrtka posluje u toj valuti.

Živimo u vremenu kada nam je zapravo sve predočeno u eurima. Od izvozne cijene do uvozne cijene, sve preračunavamo u eure.

U našoj kompaniji ionako poslujemo u toj valuti, tako da cijene jesu i ostat će nepromijenjene. 

Kako će uvođenje eura utjecati na hrvatske tvrtke koje proizvodnju temelje na izvozu svojih proizvoda?
To ovisi o više čimbenika. Ukoliko će se i naše redovne plaće pretvoriti u eure, kao i svi segmenti društvenog standarda, to neće biti nikakav problem. Općenito u cijelom ekonomskom i trgovinskom sektoru, taj pothvat, naravno ukoliko bude obavljen uredno, ne bi trebao donijeti dodadne probleme. Kao što je navedeno ranije, moja tvrtka, a vjerujem i druge kompanije, uvozne i izvozne cijene već sada preračunavaju u eure, te nam taj pojam nije stran. Što se tiče građana, ta promjena će zasigurno biti jedan veliki šok. Moramo se naučiti razmišljati u eurima, te sve cijene komparirati s eurima.

Zastupnik Mosta Ivan Lovrinović najavio je potencijalni scenarij Grčke, kako to komentirate i biste li se složili s tom tvrdnjom?
Kao čovjek koji se isključivo bavi poduzetništvom, a ne politikom, smatram da nisam kompetentan da odgovorim na ovo pitanje. Mi ćemo se truditi svojim poslovanjem prilagoditi zadanoj situaciji, međutim političke scenarije ne možemo predviđati. Mislim da bi neke druge kolege koji se bave poslovima srodnijima politici bili primjereniji za komentar, kao što bi mogli dati i bolji uvid u tu problematiku.  

Komentirajte prvi

New Report

Close