Predstavljanje proizvoda 30 karlovačkih OPG-ova

Autor: Marta Duić , 03. rujan 2017. u 21:59
Tradicija i gastro proizvodi na glavnom trgu, Foto: PD

Cilj je zagrebačkoj publici predstaviti županiju kao idealnu gastro-destinaciju.

Nakon prošlogodišnjeg premijernog predstavljanja Karlovačke županije Zagrepčanima na Trgu bana Jelačića, drugo izdanje događanja “Sa susjedima kod sata “održat će se 7. rujna. Manifestacija će biti izlog raznovrsne i bogate kulturno-povijesne, tradicijske, eno-gastronomske, turističke te gospodarske ponude Karlovačke županije koja će se predstaviti kroz degustacije, prodaju te cjelodnevni program. Prošle godine bilo je 27 izlagača, a ove ih više od 30.

“Između OPG-a koji ove godine izlažu najviše je proizvođača lokalnih namirnica koje su neizostavne u našoj gastro ponudi. Posljednjih godina u suradnji s ugostiteljima Karlovačke županije želimo ih popularizirati kako bismo postali i po nekim tradicijskim jelima prepoznatljiva gastro destinacija. Prije svega mislim na lokalne sireve, vina, rakije i likere, kao i na proizvođače meda i proizvoda od meda te na jela od divljači, riječnih riba i samoniklih gljiva”, kaže Dina Begić, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Karlovačke županije.

Ivana Vukmanić, jedna od najpoznatijih kuharica Karlovačke županije, pripremat će tradicionalna jela, a bit će i gastroradionica za djecu. “Cilj je ove manifestacije upoznati naše susjede s cjelokupnom turističkom ponudom koja je u neposrednoj blizini velikog zagrebačkog potencijalnog tržišta, a zbog autoputa najčešće se samo “projuri” kroz Karlovac ni ne sluteći kakva ih sve iznenađenja i zanimljivosti čekaju u neposrednoj blizini”, poručuje Begić.     

Komentirajte prvi

New Report

Close