Hrvatske baklave osvajaju Europu!

Autor: Poslovni.hr , 27. ožujak 2015. u 10:20
hoto: Igor Kralj/PIXSELL

Za 2016. vlasnici očekuju udvostručenje prometa. Razvija se i proizvod koji će trajati nekoliko mjeseci duže radi slanja baklave na idaljena tržišta.

Kada je prije šest mjeseci u Lukavcu kod Velike Gorice otvorena tvornica baklava, koja bi trebala snabdijevati europsko tržište ovom balkanskom slasticom, bilo je više skeptika no onih koji su vjerovali u uspjeh projekta.

No, danas je tvornica "New bakery" ne samo opravdala, nego i učvrstila poziciju, najvećeg europskog proizvođača baklave, objavila je televizija N1. Specijalitetu donedavno rezerviranom ili za kućnu radinost ili za, u pravilu, slastičarnice brdovitog Balkana, tako su kroz ovaj poslovni projekt otvorena vrata europskog tržišta s pola milijarde ljudi potencijalnih kupaca. 

Receptura i dio proizvodnje poslovna su tajna, no cijeli se proces u suštini ne razlikuje od onog klasičnog. Traje osam sati nakon čega baklave leže 12-ak sati u sirupu kako bi apsorbirale šećer. S interesom, naravno, rastu i prihodi, tako da će poslovni plan kojim su planirali prihode od milijun eura do kraja ove godine biti dostignut već u listopadu. 

Za 2016. vlasnici očekuju udvostručenje prometa. Razvija se i proizvod koji će trajati nekoliko mjeseci duže radi slanja baklave na idaljena tržišta. Interes su, naime, pokazala ogormna tržišta poput SAD-a, Indije, Kine i Japana. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Ovo su na otvaranju tog pogona od 12 zaposlenih došli uveličati ministri Maras i Grcic….a kad domaći Mlinar iz te branse otvara tvornicu kruha u ZG vrijednu 40 mil eura i tvornicu bureka u Osijeku kapaciteta nekoliko stotina tisuca bureka dnevno, onda pošalju nekog službenika na otvaranje!? Oni potiču odlazak Hrvata iz RH umjesto da poticu domaće proizvodjace

…izvorno Hrvatsko, vlasnici New Bakerya su Constantine Azar i Mehmet Yasar Halim… da bi ćovek kej rekel, pravi hrvati kao i sav repromaterijal i sirovina a orasi sa sunčanih obronaka papuka od po po kile svaki [emo_smijeh][emo_vrtimise]

ajde, bar troše hrvatsku vodu a 12 hrvata prima po 400 eura plačice, i to je bolje nego ništa

koja je tajna da gotovo svaki članak o Hrvatskoj(ovaj puta čak centralnoj), morate začiniti nekim podatkom s brdovitog Balkana, po meni je tajna, da je autor još nedavno imao radno mjesto na jednom od navedenih brda , čuvajući svoje stado

New Report

Close