Horvat i Tolušić dijele malim poduzetnicima 867 milijuna kuna

Autor: Darko Bičak , 23. svibanj 2016. u 22:00
Ministri T. Tolušić i D. Horvat/Patrik Macek/PIXSELL

Pojedinačne potpore od 300 tisuća do 30 milijuna kuna, obrada brža, papirologija jednostavnija.

Ministarstvo poduzetništva i obrta otvorilo je EU natječaj "Kompetentnost i razvoj MSP", "težak" 867 milijuna kuna. Riječ je o bespovratnim potporama iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kako su na prezentaciji u ponedjeljak u Zagrebu objasnili ministri poduzetništva i obrta Darko Horvat te regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić, cilj natječaja je ojačati konkurentnost malih i srednjih poduzeća kroz poticanje investicija u nove poslovne jedinice, proširenje kapaciteta, diversifikaciju proizvodnje i usvajanje novih tehnologija. Iznos pojedinačnih potpora kretat će se od 300 tisuća do 30 milijuna kuna. Javni poziv će trajati do iskorištenja sredstava, ali najdulje do kraja ove godine.

Ministar Horvat je tom prigodom objasnio kako su zbog velikih administrativnih zapreka odlučili projektnu aktivnost vezanu uz izgradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu MSP-a zatvoriti i rekonstruirati zajednička nacionalna pravila te raspisati novi natječaj.  Broj faza u natječaju smanjen je sa šest na tri, vrijeme procjene aplikacija sa 120 na 90 dana, donja granica dodijeljenih potpora spuštena je na 300 tisuća kuna, a gornja podignuta na 30 milijuna kuna, dok je broj obrazaca smanjen na šest.

Komentirajte prvi

New Report

Close