Za 1,4 milijuna eura prodaje se bivši hotel Emigranti

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2018. u 09:56
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

“Do sada smo u više navrata pokušali razgovarati s gradskim vlastima da nam umanje tu naknadu, ali to je bilo bezuspješno.”

Nakon što je Rijekakino bezuspješno pokušao prodati Teatro Fenice državi, Primorsko-goranskoj županiji ili Gradu Rijeci, istim putem krenula je i tvrtka MGK-pack koja je ponudila na iste adrese još jedno kulturno dobro – bivši Hotel Emigranti u Ulici Milutina Barača 7. Cijena je oko 1,4 milijuna eura.

– Razlozi za prodaju nekretnine su višestruki. Navedena nekretnina nije u funkciji dugi niz godina, a trošak je jako velik. Visoka cijena komunalne naknade i drugih doprinosa koje moramo plaćati svake godine znatno opterećuje naše poslovanje. Do sada smo u više navrata pokušali razgovarati s gradskim vlastima da nam umanje tu naknadu, ali to je bilo bezuspješno.

Kako piše Novi list, komunalnu i vodnu naknadu za period od 2001. godine do sada platili smo ukupno 4.347.875 kuna te još dodatno troškovi koje smo imali za održavanje zgrade iznose oko 1.100.000 kuna za nekretninu koja nije u funkciji, navode predsjednik Nadzornog odbora tvrtke MGK-pack Antun Petrić i njegov zamjenik Miljenko Galić.

Komentirajte prvi

New Report

Close