U regiji najskuplji stanovi u Beogradu

Autor: Poslovni dnevnik , 31. svibanj 2015. u 22:00
Cijena četvornog metra u Beogradu iznosi od 1,5 do 1,7 tisuća eura

U glavnom gradu Srbije najviše je gradila država, pa su stanovi skupi, tvrde u agencijama za nekretnine.

Beograd je i dalje vodeći grad po cijenama stambenog četvornog metra u uporedbi s glavnim gradovima zemalja u regiji, unatoč krizi koja je najviše snizila cijene u Srbiji, jer niti pad cijena od 40 posto nije pomaknuo Beograd s vrha popisa gradova u regiji s najskupljim stanovima.

Prosječna cijena četvornog metra nekretnine u središtu Beograda iznosi od 1,5 do 1,7 tisuća eura, dok je u Zagrebu na sličnim lokacijama od 1,4 do 1,6 tisuća eura, javlja B92. Razlika naizgled nije velika, dok se ne usporede primanja u Srbiji i Hrvatskoj, jer građani Zagreba za jedan četvorni metar koji stoji 1,5 tisuća eura moraju raditi dva mjeseca, a Beograđani nešto više od četiri mjeseca. Prema riječima Nedeljka Malinovića, iz agencije Legat, u Srbiji je stanove uglavnom gradila država, tako da je riječ o skupim stanovima s obzirom na njihovu lokaciju.

Cijena četvornog metra u Sarajevu iznosi 1,3 tisuće eura, u Podgorici 1,05 tisuća eura, a u Skoplju oko tisuću eura. Za četvorni metar u Sarajevu građanin BiH mora raditi tri mjeseca, u Skoplju nešto manje, a u Podgorici dva mjeseca. Trgovci nekretninama smatraju da će cijene u regiji i dalje padati, kao posljedica veće ponude od potražnje i loše gospodarske situacije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close