‘Ovo je lijep primjer kako se skrbi o sugrađanima’: Još jedan hrvatski grad dobit će POS-ove stanove

Autor: Poslovni.hr , 25. rujan 2019. u 11:55
Arhivska fotografija: Pixsell

Od lokacije centar je, sa svim sadržajima, udaljen samo 500 metara.

Gradnja stanova za mlade, odnosno njihov broj, ovisit će o interesu građana i željama za stvaranje životne zajednice upravo u Našicama,. piše Glas Slavonije. Lokacija gradnje budućih stanova nalazi se na križanju Sokolske i Ulice Vatroslava Lisinskog, jednom od glavnih ulaza u grad. Od ove lokacije centar je, sa svim sadržajima, udaljen samo 500 metara, dok je ni punih 100 metara udaljen zaštićen Park prirode obitelji Pejačević, često mjesto zanimljivih događanja i isto toliko nekoliko velikih trgovina. Budući stanovi bit će dio POS obitelji, odnosno cijena kvadrata bit će mnogo niža od tržišne, a uz to nude se i isplativi krediti.

– Ovu značajnu investiciju u našem gradu želimo ostvariti zato da pomognemo svima onima koji trebaju stanove i žele riješiti svoje stambeno pitanje – rekao je gradonačelnik Josip Miletić, i dodao da ovime želi potaknuti mlade da ostanu živjeti u Našicama. Grad će tako darivati zemljište, a pomoći će i tijekom same gradnje financijskim sredstvima.

– Ovo je lijep primjer kako Grad skrbi o sugrađanima. Već duže vrijeme razgovaramo s gradonačelnikom koji želi ponuditi višu kvalitetu života svojim sugrađanima, uz dvije bitne prednosti, nisku cijenu koja je zbroj troškova na pojedinoj lokaciji te odlične uvijete kreditiranja koji nemaju alternativu na domaćem tržištu nekretnina. Budući da stanovi iz programa POS-a imaju dva kreditora i zahvaljujući počeku između ta dva kreditora, naša kamata je nešto niža od dva posto – rekao je zamjenik direktora APN-a Krešimir Žunić.

Komentirajte prvi

New Report

Close