Nova top lokacija: Grad dobiva novo elitno naselje

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2018. u 11:06
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Jedini problem u ovom trenutku je što je riječ o nešto nižem zemljištu u kojem se zadržava voda, pa je nužno napraviti kontroliranu zatvorenu odvodnju.

Osim nove zgrade I. gimnazije i novog stadiona i kampa NK Osijek, prostor Pampasa na potezu od Kanižlićeve do Petefijeve ulice u Osijeku mogao bi postati i nova zona elitnog stanovanja.

Naime, prema sadašnjem GUP-u ovaj prostor označen je žutom bojom, odnosno kao zona gradnje stambenih objekata i to onih elitnog tipa, odnosno urbanih vila do tri stana s ograničenim brojem etaža. Ovo su Glasu Slavonije potvrdili i neki od renomiranih gradskih arhitekata i urbanista.

– Velik dio tamošnjeg zemljišta u vlasništvu je Grada Osijeka, a dio je u privatnom vlasništvu. U većini slučajeva riječ je o vrtovima kuća iz Petefijeve ulice, gdje su sada staklenici i plastenici i to veličine 400 četvornih metara i više. Kako je u ovom trenutku gotovo nemoguće dobiti prazan plac za gradnju u Retfali, a stara kuća za rušenje doseže cijenu od 60.000 eura, recimo kako će vlasnici tamošnjih zemljišta u budućnosti vjerojatno moći dobro zaraditi na svojim baščama i vrtovima. Cilj je od nekadašnjeg vrta i močvare napraviti novo naselje.

– Jedini problem u ovom trenutku je što je riječ o nešto nižem zemljištu u kojem se zadržava voda, pa je nužno napraviti kontroliranu zatvorenu odvodnju. Hrvatske vode u ovom trenutku već rade na projektu crpne stanice kako bi se to područje isušilo i omogućila gradnja. Kada sve bude uređeno ovo će biti prostor uz elitni nogometni kamp i najbolje uređenu srednju školu u Hrvatskoj, a nadomak samom središtu grada – komentirao je jedan ugledni osječki urbanist.

Komentari (1)
Pogledajte sve

iz grada se iseljavaju, a vi lamentirate o elitnim zonama… fakat se vidi doticaj sa realnoscu

New Report

Close