Nakon rušenja kultnog zida, ruše se i 28 godina stari kiosci na Branimirovoj tržnici

Autor: Poslovni.hr , 20. lipanj 2015. u 10:26
Foto: Nina Đurđević / Pixsell

Tržnice Zagreb poručile su da će srušiti kućice 28 godina stare kućice na Branimorovoj tržnici jer predstavljaju “ruglo u centru grada”.

Tržnice Zagreb poručile su da će srušiti kućice 28 godina stare kućice na Branimorovoj tržnici jer predstavljaju “ruglo u centru grada”. Na mjestu gdje se tzv. kiosci sada nalaze, doći će novi sloj asfalta, a na njega – žardinijere.

Kako piše Večernji list, objasnio je tako glasnogovornik Tržnica Miroslav Pupić Bakrač priznajući kako njegova podružnica Holdinga ni sama ne zna što joj je točno činiti po pitanju tog dijela Branimirca koji će se uskoro sravniti sa zemljom. Naime, dio na kojem se nalaze štandovi s voćem i povrćem neće se dirati.

Rok za iseljenje jest tjedan dana, ali ovuda se šeću svaki dan ljudi koji mjere i pregledavaju kioske, a govore i kako bi rušenje moglo početi sutra – jučer su upozorili ugostitelji Mate Vrkić te Goran Banković te sa Živim zidom dogovorili i obranu svojih kioska.

To možda i neće biti potrebno, poručili su pak iz Tržnica Zagreb tvrdeći da se neće rušiti svi, nego samo devet od 13 objekata.

Točno sedam dana dobili su ugostitelji s Branimirove tržnice da se isele iz tamošnjih objekata.

Komentirajte prvi

New Report

Close