Najčešće traže nekretnine uz more i spremni su za njih platiti do 6.000 eura po kvadratu

Autor: Poslovni.hr/H , 05. prosinac 2018. u 18:27
Foto: GettyImages

Potražnja za luksuznim nekretninama u Hrvatskoj je u 2018. godini porasla za 25 posto u odnosu na 2017., a klijenti su mahom stranci i najčešće traže nekretnine uz more, rekao je u srijedu na konferenciji za novinare izvršni direktor međunarodne mreže za promet luksuznim nekretninama “Sotheby’s International Realty” za Hrvatsku Marko Pažanin.

"Klijenti su dominantno iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke, zatim slijede klijenti iz Skandinavskih zemalja i Engleske," rekao je Pažanin.

Što se tiče Dalmacije, klijenti po njegovim riječima najčešće traže luksuzne nekretnine između Trogira i Primoštena, te na dubrovačkom području i to zbog  zbog blizine aerodroma, autoceste i marina na tim područjima.

Među otocima, najčešće se traže nekretnine na Braču i Hvaru, a veća je potražnja i za nekretninama u Splitu i Dubrovniku.

Pažanin kaže kako upiti za kupovinu luksuznih nekretnina na jadranskoj obali stižu i iz Rusije, Kine i Indije.

Na novinarski upit postoje li klijenti iz arapskog svijeta zainteresirani za luksuzne nekretnine uz našu obalu, Pažanin je kazao kako su klijenti iz tog djela svijeta "jako specifični jer imaju specifične zahtjeve, a Hrvatska im kao destinacija nije u mogućnosti ponuditi takve nekretnine."

"Imali smo upit za vilu na osami površine minimalno 1.500 metra četvornih koja bi bila smještena na zemljištu površine minimalno 50.000 metara četvornih, a po mogućnosti i do 100.000," kazao je Pažanin tumačeći "specifične zahtjeve," arapskih klijenata.

Odgovarajući na novinarska pitanja on je rekao kako su klijenti zainteresirani za kupnju luksuznih nekretnina u Hrvatskoj najčeće u dobi između 45 i 60 godina, a cijena četvornog metra u vilama kreće se najčešće između 5.000 i 6.000 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close