Na Savici niču četiri nova nebodera: 'Buka će biti nesnosna'

Pogled s petlje na Aveniji Marina Drzića prema naselju Savica. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL Pogled s petlje na Aveniji Marina Drzića prema naselju Savica. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

'Od tih silnih nebodera neki neće vidjeti ni sunca ni mjeseca. Uništit će nam preostale zelene površine koje su pluća našeg kvarta. Buka će biti nesnosna.'

Od tih silnih nebodera neki neće vidjeti ni sunca ni mjeseca. Uništit će nam preostale zelene površine koje su pluća našeg kvarta. Buka će biti nesnosna. Neka sve ostane kako jest. Takav će nas megaprojekt ugušiti – samo su neki od komentara stanovnika Savice na Trnju koji se protive izgradnji stambeno-poslovnog centra Savica uz križanje Avenije Marina Držića i produžene ulice Prisavlje. Podržali su ih i iz stranke Za grad, piše Večernji list.

Investitor je tvrtka Savica Projekt d.o.o., a za idejno je rješenje izabran rad arhitekta Darija Travaša koji je projektirao i trgovački centar Westgate.

U projektu su planirana četiri nebodera, od kojih je najveći visok čak 138 metara. Uredi, stanovi, hotel, trgovine, zdravstveni centar, dječji vrtić, knjižnica, fitness i restorani samo su dio spomenutog kompleksa.

– Projekt je prekrasan sam po sebi, ali mu nije mjesto na planiranoj lokaciji. To će definitivno pogoršati našu kvalitetu življenja – jednoglasno su poručili stanari na javnoj raspravi u Mjesnom odboru. Predstavnici Ureda za prostorno uređenje poručili su pak stanarima kako je Skupština projekt izglasala još 2007. godine i da se pri njegovoj izradi pazilo na sve detalje. Izvorni članak pročitajte ovdje.

Komentari (3)
 • hromax
  hromax 12:12 21.11.2013.

  Zanimljiv mi je investiror ovog projekta. Više o tome na:

  Vaš link … [sudreg.pravosudje.hr]

  S obzirom na navedeno, nisam baš siguran da će hrvatski građevinari moći računati s pozicijom izvođača, bez obzira raspiše li se javni natječaj ili ne. Nekako mi smrdi na ulazak inozemnih građevinara (osobito Strabaga), što u okruženju Hrvatske u EU uopće ne bi trebalo predstavljati problem.

 • kerub
  kerub 12:11 21.11.2013.

  Ne mogu odolit a da ovo ne komentiram s dobrom dozom gađenja.
  Nedugo odsjeo u Dubaju u hotelu na 35 katu, soba predivna, prozor je cijela stijena, dolje destak prometnih traka, brzina vožnje cca 80-ak km/h, buka potpuno podnošljiva, sve čista petica.
  By the way hotel pun ko čep.
  A što mi hrvati vječito glumaćemo pitam ja vas ?

 • DOVIDJORNO
  DOVIDJORNO 11:33 21.11.2013.

  Ma da, idemo sve zaustaviti, a penzije i plaće čemo dobivati od Karitasa.
  Treba zaustaviti svaki pokušaj bilo kakve investicije, otvaranje radnih mjesta ili razvoja. Eto zašto nema investicija i otvaranja pogona ili tvornica ili bilo čega. Svaka bitanga može stvar zakočiti na deset godina, a onda će pitati zašto je dobio otkaz, zašto su mi smanjili plaču ili zašto je veći porez, skuplji vrtić i zašto se brojka nezaposlenih povečava!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!