Na jesen kreće potpuna rekonstrukcija Hotela Plat

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. travanj 2016. u 10:53
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Nakon ishodovanja potrebnih odobrenja, početkom travnja počelo je rušenje hotela Ambasador kao najvećeg objekta u sastavu Hotela Plat kojeg treba ukloniti.

Do početka svibnja trajat će radovi na rušenju hotela Ambasador u sastavu Hotela Plat u Župi dubrovačkoj, dok će kompletna rekonstrukcija kapaciteta te hotelske kuće na razinu pet zvjezdica početi na jesen nakon završetka turističke sezone, doznaje se iz vlasničke kompanije Karisma Hotels Adriatic (KHA).

"Nakon ishodovanja potrebnih odobrenja, početkom travnja počelo je rušenje hotela Ambasador kao najvećeg objekta u sastavu Hotela Plat kojeg treba ukloniti, a to će trajati do početka svibnja i dolaska prvih gostiju. Naime, postojeći kapaciteti Hotela Plat od 535 kreveta radit će u postojećem stanju tijekom ove turističke sezone, a nakon toga te ishodovanja odobrenja za gradnju, počinjemo s kompletnom rekonstrukcijom svih kapaciteta", najavili su iz KHA.

Napominjući kako su u pripremi investicije angažirali tim stručnjaka koji priprema potrebnu dokumentaciju kako bi planirane investicije čim prije započele, iz KHA dodaju da će o dinamici radova, konkretnom pozicioniranju budućeg proizvoda na tržištu te rokovima više moći reći u idućem razdoblju.

Iz te kompanije za sada još ne iznose visinu planiranog ulaganja, navodeći samo da planiraju "značajnu investiciju" te naglašavaju da su "kao i u svim dosadašnjim akvizicijama sigurni da će s obzirom na planiranu investiciju i povećanje broja smještajnih kapaciteta trebati znatno veći broj zaposlenika".

"KHA se tijekom dosadašnjeg poslovanja dokazala kao kompanija koja je u svako društvo koje je preuzela uložila znatna sredstva u podizanje kvalitete te dovođenje novih gostiju, a sukladno tome ćemo raditi i u Hotelima Plat, gdje namjeravamo kompletno obnoviti i staviti u upotrebu sve raspoložive smještajne kapacitete, kako one koji su trenutno u funkciji tako i one van funkcije. Sigurni smo da lokacija i ponuda Hotela Plat  treba i može biti na puno više razini nego što je to sada slučaj", poručili su iz KHA.

I direktor Hotela Plat Pero Matić kaže da su za rušenje hotela Ambasador htjeli iskoristiti lijepo vrijeme te da im je bitan svaki dan ako žele uhvatiti sezonu 2018. s punim kapacitetima. "Trenutno se uklanja hotel Ambasador i od njega ćemo početi graditi, a to je ujedno i najveći zahvat. Nastavak radova očekujemo oko 1. listopada", kazao je Matić.

Hotele Plat u svibnju prošle godine je od države za 118 milijuna kuna preuzela tvrtka KHA četiri, iz sastava KHA iza koje stoje koncern Agrokor, meksički hotelski lanac Karisma te jedan od najvećih svjetskih touroperatora TUI. Iznos KHA za Hotele Plat bio je 18 posto veći od početne cijene za 92,49 posto državnih dionica u tim hotelima.

Hoteli Plat su samostalni hotelski kompleks u mjestu Plat u Župi dubrovačkoj, a u sastavu te hotelske kuće su dva hotela, depandanse, šest vila i dva paviljona, od kojih su jedan hotel i šest vila (sve kategorizirano s tri zvjezdice) u uporabi.

Ukupni smještajni kapacitet u komercijalnoj funkciji je 535 kreveta, dok je znatan kapacitet još uvijek izvan komercijalne funkcije, a to su ratom devastirani i neobnovljeni objekti hotel Ambasador te dva paviljona u kojima je ukupno 853 kreveta izvan funkcije.

Komentirajte prvi

New Report

Close