"Dosad riješeno 40 posto zahtjeva za legalizaciju"

Foto: Goran Jakuš / Pixsell Foto: Goran Jakuš / Pixsell

Po njezinu tumačenju, oko deset posto zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata nije rješivo.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš rekla je u utorak kako je dosad riješeno oko 40 posto zahtjeva za ozakonjenje nelegalnih objekata te je najavila da bi posao legalizacije trebao biti završen 2016. godine.

"Ovaj čas na razini Hrvatske imamo stvarno riješenih predmeta legalizacije oko 40 posto", rekla je u Splitu ministrica Mrak-Taritaš odgovarajući na novinarska pitanja nakon predstavljanja projekta energetske obnove zgrade bolnice Križina. Dodal je da će se do kraja ove godine riješiti oko 60 do 70 posto zahtjeva za ozakonjenje nelegalnih objekata.

Po njezinu tumačenju, oko deset posto zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata nije rješivo, a oko deset posto su 'dupli' zahtjevi i također se neće moći riješiti.

"Za 2016. godinu ostat će možda još oko deset posto zahtjeva za legalizaciju i onda ćemo moći reći da smo posao odradili", rekla je Mrak-Taritaš.

Po podatcima objavljenim u listopadu prošle godine, ukupno je podneseno 826.848 zahtjeva za ozakonjenje nelegalnih objekata.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!