United Group još ne odustaje od Nove

Autor: Saša Paparella , 17. studeni 2017. u 14:49
Ponudu za Novu TV dao je Slovenia Broadband u vlasništvu Uniteda/FOTOLIA

‘U ostalim članicama EU dopušteno je zajedničko vlasništvo pružatelja medijskih usluga i operatora’.

Nakon što je Vijeće za elektroničke medije donijelo jednoglasnu odluku da ne postoje zakonski uvjeti za stjecanje sto posto dionica društva Nova TV d.d. od strane Slovenia Broadbanda, a zbog nedopuštenosti koncentracije u smislu Zakona o elektroničkim medijima, komentar smo zatražili u United Groupu, vlasniku  Slovenia Broadbanda.

"Europski i lokalni pravni timovi United Groupa, koji su pripremili prijavu za ocjenu koncentracije za Agenciju, započeli su s proučavanjem odluke. To će prvenstveno biti rađeno iz perspektive je li odluka donesena u skladu s europskim načelom vladavine prava te jesu li se lokalni zakoni o medijima i zaštiti tržišnog natjecanja primjenili na nediskriminirajući način. Ako to nije slučaj, United Groupa će istražiti sve mogućnosti pravnih lijekova", odgovoreno nam je.

U svim ostalim državama članicama Europske unije, tvrde u Unitedu, dopušteno je zajedničko vlasništvo pružatelja medijskih usluga i operatora uz posebne uvjete, ako je to potrebno

. "Osnovno načelo razmjernosti EU predviđa primjenu najmanje štetnih ograničenja tržišnog natjecanja i slobodnu uspostavu usluga, kada su dostupna alternativna rješenja prikladna i dostatna za postizanje legitimnog cilja. To uključuje zasebne strukture upravljanja i vođenja te mjere vertikalne distribucije. Pravni timovi će nastojati utvrditi kako, s obzirom na ograničen udio Total TV-a na tržištu, može doći do ugrožavanja vezanog uz medijski pluralizam, koji je jedini javno politički cilj kojem se teži", rečeno nam je. United Group u većinskom je vlasništvu KKR-a, vodećeg globalnog investicijskog društva, s EBRD-om kao manjinskim vlasnikom.

Komentirajte prvi

New Report

Close