Rezultati Sinjske alke prvi put na pametnim telefonima

Autor: Agencija VLM , 31. srpanj 2014. u 14:57
Foto: Ivana Ivanović / Pixsell

APIS IT u suradnji s Viteškim alkarskim društvom Sinj izradio je aplikacije koje će omogućiti unos i praćenje rezultata Alke.

Rezultate ovogodišnje Sinjske alke bit će moguće pratiti i na mobilnim telefonima. Naime, tvrtka APIS IT u suradnji s Viteškim alkarskim društvom Sinj izradila je aplikacije koje će omogućiti unos i praćenje rezultata Alke.

Praćenje Sinjske alke, koja će iduće godine obilježiti 300. godišnjicu, tako je potpuno digitalizirano. Rezultati s trkališta, umjesto na papir, direktno se unose u elektronskom obliku putem posebne aplikacije, a uneseni podaci vidljivi su na pametnim telefonima koji koriste operativni sustav Android. Aplikacija je od jučer dostupna na Google Playu.

– Napravili smo dvije aplikacije. Jedna služi za unos rezultata s trkališta i namijenjena je službenim osobama, tako da joj se može pristupiti tek nakon autorizacije, a omogućava direktan unos i obradu podataka u realnom vremenu. Druga aplikacija je javna i napravljena za mobilne telefone te služi praćenju rezultata s trkališta. Svako tko skine aplikaciju na svoj mobilni telefon moći će, praktički u realnom vremenu, pratiti što se događa na trkalištu – rekao je Marin Katić, voditelj Odjela za izradu kolaborativnih rješenja APIS IT-a.

– Izrada ovih aplikacija bila nam je veliki izazov jer smo imali samo dva tjedna da osmislimo cijeli sustav, izradimo ga i testiramo – dodao je Katić.

Podsjetimo, ove godine generalna proba Bara održava se 1. kolovoza, druga proba Čoja 2. kolovoza, a samo završno nadmetanje, odnosno Alka, trči se u nedjelju, 3. kolovoza.

Komentirajte prvi

New Report

Close