Novinari Business.hr-a optužuju upravu

Autor: Saša Paparella (VLM) , 11. studeni 2012. u 21:59
Business.hr

Otpušteni novinari prozvali vlasnika lista i ministra Slavka Linića.

Izdavači Business.hr-a, vlasnici tvrtke Business Media Group ( BMG) koji su ovih dana svojim zaposlenicima podijelili 35 izvanrednih otkaza ugovora o radu, prije samo pet mjeseci otjerali su u stečaj prethodnog izdavača, tvrtku Mulciber malus, požalili su se novinari Business.hr-a na tiskovnoj konferenciji.

"Tvrtka Mulciber malus otjerana je u stečaj pod sumnjivim okolnostima, iza nje su ostali dugovi prema novinarima i dobavljačima, te državi za doprinose. Dosadašnji vlasnici Andrija Kević i Mujo Selimović tvrde da su brendove Business.hr i Aktual prodali riječkom poduzetniku Marku Lučiću, a iako on kaže  da namjerava i dalje izdavati te novine, mi osnovano sumnjamo da je riječ o fiktivnoj prodaji"", rekao je Branimir Zekić, jedan od otpuštenih novinara Business.hr-a. Nazočnima se obratio i Josip Jagić koji je bio v.d. glavnog urednika, te upozorio na izvlačenje novca iz tvrtke. 

"Za nepostojeće intelektualne usluge i usluge promidžbe Mulciber malus najednom u 2011. godini plaća 3,82 milijuna kuna iako osim dviju kompenzacija nikakve promidžbe nije bilo, a tvrtka završava u stečaju i poslovanje se prebacuje na BMG. Također, Hypo leasingu lani je plaćeno 76.000 kuna za automobile koje nitko nije vidio, a tvrtkama povezanima s Kevićem beskamatno je posuđeno više od 400.000 kuna", rekao je Jagić, te najavio podizanje kaznenih prijava protiv Kevića, Selimovića i Amira Šibića, direktora koji je zaposlenike natjerao da sporazumno prekinu radni odnos, odreknu se stečenih prava i potraživanja i zaposle se u BMG-u, tvrtki koja je u istom vlasništvu i postala je novim vlasnikom izdavačkih prava, da bi ovih dana ipak dobili otkaze. "Tko štiti vlasnike i direktora Business.hr-a, ima li s time veze Kevićevo prijateljstvo s ministrom financija Slavkom Linićem, kojim se Kević više puta hvalio?"upitao se Jagić.

Komentirajte prvi

New Report

Close