Facebook najavljuje nekoliko promjena. Opet

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2014. u 11:01
Reuters

Vodeća društvena mreža uvest će nove značajke koje će korisnicima pomoći da lakše razumiju na koji način i s kime dijele određeni sadržaj.

Facebook je najavio promjene postavki privatnosti. Opet. Kako piše The Washington Post, vodeća društvena mreža uvest će nove značajke koje će korisnicima pomoći da lakše razumiju na koji način i s kime dijele određeni sadržaj. Neke promjene su se već počele uvoditi, a ostale bi se trebale pojaviti u nadolazećim tjednima, kaže Michael Novak, product menadžer u Facebooku.

"Neki ljudi imaju osjećaj kako su se opcije privatnosti na Facebooku previše mijenjale u prošlosti", kaže Novak za The Washington Post. "O privatnosti sada razmišljamo ne samo kao o seriji kontrola ili postavki, nego kao o seriji iskustava koja će pomoći ljudima da se osjećaju ugodnije", dodaje.

Što zapravo donose nove postavke privatnosti? Među ostalim, kod objavljivanja sadržaja korisnicima će se pojaviti padajući izbornik s opcijama privatnosti, uz pojašnjenja što one zapravo znače. Također, velike naslovne fotografije koje su dosad bile javne, dobit će mogućnost da budu privatne, a korisnicima će također, u obliku posebnih obavijesti, biti jasnije tko vidi njihov sadržaj nakon što ga netko od njihovih prijatelja podijeli dalje.

Komentirajte prvi

New Report

Close