Ekipa satiričnog News Bara prelazi s RTL-a na HRT

Autor: Saša Paparella , 16. rujan 2015. u 09:33
News Bar postoji od 2012.

Do razlaza između portala i RTL-a došlo je samo šest mjeseci nakon početka emitiranja satirične emisije.

Ekipa satiričnog portala News Bar prekinula je nakon samo šest mjeseci partnerstvo s RTL-om, gdje su imali satiričnu emisiju, i prelazi na HRT.

Kako neslužbeno doznajemo, ugovor s javnom televizijom trebao bi se potpisati u listopadu. "Hrvatska radiotelevizija zainteresirana je među ostalim za takve vrste emisija, ali zasad nismo zaključili razgovore ni s kim od potencijalnih partnera. Javnost i gledatelji svakako će biti pravodobno obaviješteni o svim novostima u tom smislu u našemu programu", rećeno nam je na HRT-u. Na RTL-u nismo uspjeli dobiti komentar. Nakladnik News Bara je tvrtka Marx media, koja je lani imala 720.000 kuna prihoda.

"Na žalost, ništa ne mogu komentirati jer pregovori još traju", rekao nam je Vlado Lucić, vlasnik i direktor tvrtke Marx media. News Bar postoji od 2012. i u međuvremenu su njihove duhovite izmišljene vijesti dobile mnoštvo sljedbenika. Uz Lucića, News Bar stvaraju Zvonko Hrabar, Domagoj Zovak i Borna Sor. Jedna od prvih uspješnih zezancija bila je o rezultatima "sedmogodišnjeg istraživanja znanstvenika s Instituta Franje Arapovića" koji su navodno otkrili da su Hrvati podrijetlom Srbi: vijest je, ali za ozbiljno, prenio cijeli niz portala, osobito srpskih.

Često se dogodi da netko ne razumije šalu. Tako je nedavno Velimir Bujanec preko odvjetnika zatražio demanti članka objavljenog na News Baru pod naslovom "Hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zapljeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura" pod tvrdnjom da je "čitav članak netočan". Ubrzo je dobio odgovor. "Satirički portal News Bar, koji objavljuje isključivo izmišljene vijesti, priznaje mogućnost da smo prilikom pisanja ovog članka objavili isključivo izmišljene tvrdnje", odgovorio je Bujancu Vlado Lucić.

Komentirajte prvi

New Report

Close