Valamarove investicije za sezonu 2018. vrijedne preko 700 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 30. travanj 2018. u 13:59
Foto: Valamar

Valamar je ove godine otvorio čak 600 novih radnih mjesta te će u sezoni 2018. od Istre i Kvarnera do Dubrovnika zapošljavati oko 6.600 djelatnika.

U prvom tromjesečju 2018. godine Valamar Riviera ostvarila je izuzetno dobre poslovne rezultate zbog ranijih uskrsnih blagdana te uspješne realizacije većeg broja događaja u destinacijama Krk i Dubrovnik čime je zabilježen 39%-tni porast prihoda od prodaje s 28 milijuna kuna na 39 milijuna kuna. Sukladno snažnijoj potražnji te aktivnim upravljanjem prodajnim kanalima i cijenama ostvareno je 106.083 noćenja i prosječna dnevna cijena od 360 kuna što čini 27% rast u odnosu na 2017. Rezultati prvog tromjesečja nisu indikativni na razini godine jer se najveći dio turističkog prometa odvija u drugom i trećem kvartalu. 

U sklopu trogodišnjeg investicijskog ciklusa vrijednog 2 milijarde kuna do 2020. godine, u tijeku je finalizacija investicija vrijednih preko 700 milijuna kuna koje su važan pokretač rasta i pozitivnih očekivanja od nadolazeće sezone. Ključne ovogodišnje investicije odnose se na dovršetak Valamar Girandella Resorta u Rapcu u sklopu kojeg se ovih dana otvorio Valamar Girandella Maro Suites 5* – prvi Kinderhotel u Valamarovom portfelju, repozicioniranje dubrovačkog hotela Valamar Argosy, obnovu hotela Valamar Imperial na Rabu te nastavak investicija u kampove u Istri i na otoku Krku.

Valamar je ove godine otvorio čak 600 novih radnih mjesta te će u sezoni 2018. od Istre i Kvarnera do Dubrovnika zapošljavati oko 6.600 djelatnika. Ove sezone Valamar otvara i četvrti hotel za sezonce pa će uz visoko kvalitetne smještajne kapacitete za sezonce u Krku i Rapcu, „Kuća Valamar“ svoja vrata uskoro otvoriti sezoncima i na dvije lokacije u Poreču.

Komentirajte prvi

New Report

Close