Kompanija RECRO-net u 2013. zabilježila rast prihoda za 35 posto

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2014. u 11:09
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatski tržišni lider u sistem integraciji i inovativnim poslovnim rješenjima, tvrtka RECRO-NET, u 2013. godini ostvarila je poslovne prihode u iznosu od 109 milijuna kuna

Tvrtka RECRO-NET zabilježila je rast poslovnih prihoda za 35 posto, a na razini RECRO grupacije u Hrvatskoj, zabilježen je rast od zadovoljavajućih 17 posto.

Hrvatski tržišni lider u sistem integraciji i inovativnim poslovnim rješenjima, tvrtka RECRO-NET, u 2013. godini ostvarila je poslovne prihode u iznosu od 109 milijuna kuna, što je za 35% više u odnosu na 2012. godinu. Operativni rezultat prije amortizacije, kamata, poreza i usklađenja vrijednosti rastao je za 13 posto u odnosu na prošlu godinu.

Na razini RECRO grupacije u Hrvatskoj, ostvareni su poslovni prihodi u iznosu od 440 milijuna kuna, što je za 17posto više u odnosu na 2012. godinu, te je operativni rezultat rastao za 9 posto u odnosu na prošlu godinu.

Intenda Net, hrvatska softverska tvrtka koju je 2011. godine RECRO-NET pripojio grupaciji, pokazala se odličnom poslovnom akvizicijom. Tvrtka je svojim rješenjima za cjelovito opremanje taksi usluga napravila značajne uspjehe na hrvatskom tržištu ostvarivši suradnju s većinom taksi službi, te se sve više širi i na taksi tržište u regiji.

Uz lansiranje pilotnih projekata s taksi službama u Americi, Intenda Net se odnedavno čvrsto pozicionirala i na nizozemskom tržištu te time stvorila prostor za širenje svog poslovanja na europsko tržište.

RECRO-NET bilježi rast poslovnih prihoda i kod povezanih društava sa sjedištima izvan Hrvatske. Pružanjem vanjskih IT usluga i sigurnosnih rješenja, RECRO-NET Sarajevo napravio je značajne projektne suradnje u regionalnom bankarskom sektoru, dok je RECRO-NET Dubai ostvario suradnje s renomiranim korisnicima poput Etihad Airwaysa, ENEC-a (Emirates Nuclear Energy Coorporation), First Gulf Banke itd.

Zahvaljujući sve većem rastu poslovanja na razvojnim projektima za europsko i američko tržište, softverska tvrtka sa sjedištem u Beogradu, Gecko Solutions, od svog se osnivanja prije tri godine vrlo brzo razvila u ozbiljnu i tržišno konkurentnu tvrtku te trenutno zapošljava preko 60 ljudi. Početkom 2013. godine, osnovana je i bostonska tvrtka Upline Solutions, s ciljem da dodatno osnaži širenje poslovanja tvrtke Gecko Solutions na američkom tržištu.

„Zadovoljavajuće rezultate u 2013. godini vidim u dosadašnjoj dobroj poslovnoj strategiji fokusiranoj na zdrav rast poslovnih prihoda i likvidnosti poslovanja, izgradnji kvalitetnog odnosa s korisnicima te ulaganju u širenje poslovanja ne samo na hrvatsko, već i na svjetsko tržište“, rekao je Tomislav Hrisoho, izvršni direktor RECRO-NETA.

Komentirajte prvi

New Report

Close