Plava laguna počela zapošljavanje za 2018.

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. listopad 2017. u 11:58
Foto: Laguna Poreč

Za prosječnu bruto plaća u Plavoj laguni kažu da iznosi 8.779 kuna, što je 9,5 posto više u odnosu na državni prosjek.

Hotelska grupacija Plava laguna već u rujnu ove godine počela je s pripremama za zapošljavanje za iduću godinu, ponudivši 311 novih ugovora na neodređeno vrijeme, 439 ugovora za stalne sezonske poslove u trajanju od tri godine te 862 pisma namjere o zapošljavanju za 2018., ističu iz te grupacije.

"Strateško je opredjeljenje kompanije stabilnost i sigurnost radnih mjesta, pa su stoga već početkom rujna krenule pripreme za 2018. za zapošljavanje", objašnjavaju iz Plave lagune, koja u sklopu Lukšić grupe operativno upravlja istoimenom tvrtkom (Plava laguna) u Poreču i Istraturistom u Umagu.

Podsjećaju da je ove godine u Plavoj laguni i Istraturistu radilo ukupno više od tri tisuće zaposlenih, od kojih je oko 1.100 stalnih odnosno trajnih sezonskih radnika te gotovo dvije tisuće sezonaca. Za prosječnu bruto plaća u Plavoj laguni kažu da iznosi 8.779 kuna, što je 9,5 posto više u odnosu na državni prosjek i 14,2 posto više u odnosu na prosječnu plaću pružatelja usluga smještaja.

"Ugovore o radu koje smo ponudili su na neodređeno vrijeme, na neodređeno vrijeme za stalne sezonske poslove (s minimalno devet mjeseci rada svake naredne sezone), na tri godine za stalne sezonske radnike te potvrde o zapošljavanju u idućoj turističkoj sezoni. Time su Plava laguna i Istraturist već ove godine ponudili posao radnicima za iduću godinu", naglašavaju iz Plave lagune.

Napominju i da su ovih dana proglasili i radnike sezone, pri čemu su najbolje zaposlenike mogli predložiti njihovi kolege, a predloženo je čak 600 radnika. Nagrada za proglašene radnike sezone je bonus od 2.000 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close