Ove startup tvrtke mogle bi obilježiti 2014. godinu

Autor: Poslovni.hr , 01. siječanj 2014. u 15:29
Thinkstock

Startup je bila česta riječ koju smo čuli u 2013., a po svemu sudeći ni u ovoj godini neće biti drugačije.

Startup je bila česta riječ koju smo čuli u 2013., a po svemu sudeći ni u ovoj godini neće biti drugačije. Portal Business Insider izabrao je nekoliko startup tvrtki i projekata koji bi mogli ostaviti dubok trag u 2014. godini. Izdvajamo najzanimljivije…

Birdi 

Birdi je alarmni detektor koji prepoznaje ugljični monoksid te šalje upozorenje pomoću aplikacije na mobitel vlasnika kuće. Također može izmjeriti kakvoću zraka te detektirati dim u vašem domu.  

Circle Internet Financial 

Circle Internet Financial, online sustav za naplatu, želi olakšati korištenje digitalne valute Bitcoin, pružajući korisnicima brze transakcije te visok sigurnosni sustav zaštite. 

Snapchat 

Snapchat, aplikacija za slanje slika koja funkcionira na sličnome principu kao Instagram, bilježi snažan rast aktivnih korisnika koji po dnevnoj bazi razmjene preko 400 milijuna foto poruka. Snapchat su već htjeli kupiti Facebook i Google, ali bez uspjeha.

Ambro 

Ambro je organska hrana u tekućem stanju koja je zamišljena za poslovne ljude. Proizvod bi trebao ispuniti nutricionističke zahtjeve. Također, njegova priprema traje samo 2 minute, a od veljače 2014. godine biti će dostupan na tržištu. 

Lyft 

Lyft je aplikacija koja korisniku, na njegov zahtjev, šalje najbliže vozilo gdje se putnik nalazi. Kompanija sa sjedištem u Kaliforniji je odlučila promijeniti model financiranja iz donacije u fiksnu cijenu. 

Oscar 

Američka aplikacija za zdravstveno osiguranje Oscar omogućuje korisniku da pronađe odgovarajuće osiguranje prije nego što potraži doktora. Aplikacija se pokreće u siječnju 2014. godine, a korisniku nudi 24 satni pristup liječniku. 

Coin 

Coin je usluga koja pokušava zamijeniti bezbroj kreditnih, debitnih te poklon kartica, odnosno funkcionira kao svojevrsni virtualni novčanik.

Level Money 

Level Money je aplikacija koja prati s koliko novca raspolažete nakon kupnje. Također, omogućuje korisniku uvid s kolikim iznosom raspolaže za određeni vremenski period. 

Whisper 

Whisper je servis za anonimno izmjenivanje tajni koja mjesečno ima 3 milijardi posjeta, a prosječni korisnik provede na njemu preko 20 minuta. Funkcionira na temelju slike na kojoj se nalazi tekst većinom ozbiljnog sadržaja.

Distractify 

Distractify ima potencijal postati jedan od najpopularnijih web stranica s viralnim sadržajem. Iako je pokrenuta tek u studenome 2013., zabilježila je već 21 milijun jedinstvenih mjesečnih posjetitelja.

Komentirajte prvi

New Report

Close