Alibaba je umjesto u Zadru, odlučio u svoj logistički centar u Europskoj uniji otvoriti drugdje

FOTO: Reuters FOTO: Reuters

Lobiranje država za ovaj posao bilo je toliko jako da se nakon objave odluke isticalo da je Nizozemska propustila priliku zbog zakašnjele diplomatske akcije.

Alibaba je umjesto u Zadar i niz drugih lokacija u regiji odlučio u svoj logistički centar u Europskoj uniji otvoriti u Liegu u Belgiji. Liege se nalazi nedaleko njemačke i luksemburške granice, a udaljen je svega sto kilometara od Bruxellesa. To je peti logistički centar Alibabine logističke kompanije Cainia, uz Dubai, Hong Kong, Moskvu i Kuala Lumpur. Alibaba je već počeo slati pošiljke avionom iz svog globalnog sjedišta u Hangzhou u svoj europski centar već za Dan samaca, 11. studenog, tijekom kojeg je u jednodnevnoj prodajnoj akciji utržila 31 milijardu dolara. Alibabin Cainio planira izgraditi skladište površine 380.000 kvadrata, odnosno 50 nogometnih igrališta, uz aerodrom u Liegeu.

Lobiranje država za ovaj posao bilo je toliko jako da se nakon objave odluke isticalo da je Nizozemska propustila priliku zbog zakašnjele diplomatske akcije. Nizozemski premijer je ljetos ugostio osnivača i direktora Alibabe Jacka Ma. No, nagađa se da je na odluku da sjedište bude u Belgiji utjecao dobar odnos koji su Jack Ma i belgijski kralj Filip uspostavili na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu. No, već sada su počele kružiti priče da će kineski div nastaviti sa širenjem, potencijalno prvo u Nizozemsku.

Komentari (3)
 • upupup
  upupup 13:13 18.11.2018.

  Logistički centar Alibabe na mjestu koje je nemoguće jeftino povezati sa glavnim potrošačkim centrima u Evropi ?
  Pokušajte nešto jeftino transportirati u Evropu.
  Ne znam tko je mogao vjerovati da postoji šansa da bude izabran Zadar ili bilo koji grad u Hrvatskoj.

 • Kirin
  Kirin 13:07 18.11.2018.

  Littlebug


  Nece nitko u ovu nesretnu Tuđmaniju..samo iz nje,glavom bez obzira!!

  Kaj čekaš? Možda novu traktorijadu?
 • Littlebug
  Littlebug 11:18 18.11.2018.

  Nece nitko u ovu nesretnu Tuđmaniju..samo iz nje,glavom bez obzira!!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!