Nakon skladišta, Lidl educira svoje zaposlenike u trgovinama

Autor: Poslovni.hr , 23. siječanj 2017. u 10:26
Foto: Lidl

Ovakvom brigom za svoje zaposlenike, Lidl nastavlja opravdavati status jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj.

Trgovački lanac Lidl Hrvatska, u suradnji s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, nastavlja jedinstvenu inicijativu „Pravilnim kretanjem do zdravlja!“, kojom svoje zaposlenike želi upoznati s pravilnim izvođenjem kretnji na radnom mjestu, ali i u svakodnevnom životu, a sve s ciljem prevencije bolova u leđima.

Ovakvom brigom za svoje zaposlenike, Lidl nastavlja opravdavati status jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Projekt „Pravilnim kretanjem do zdravlja!“ započeo je 2014. godine u Lidlovim logističko-distributivnim centrima u Perušiću i Jastrebarsko, gdje je dr. sc. Josipa Nakić s KIF-a educirala Lidlove zaposlenike što su pravilni pokreti i kako ih izvoditi da bi čuvali svoje zdravlje. Projekt je osmišljen u tri dijela: prvi dio odrađen je sa zaposlenicima u skladištima, drugi se upravo odvija sa zaposlenicima u trgovinama, a treći je predviđen za zaposlene u uredima logističkih centara i upravne zgrade. Projekt s trgovinama sastoji se od dvije faze.

Prva faza bila je izrada brošure i video materijala u kojima se detaljno objašnjava razlika između pravilnih i najčešćih nepravilnih načina izvođenja pokreta. Druga faza projekta je u tijeku i odnosi se na educiranje više od 250 voditelja i zamjenika voditelja trgovina. Lidlov projekt ima dva cilja. Prvi cilj je slikovito i jasno prikazati osnovne razlike između ispravnog i pogrešnog načina držanja tijela, te kretanja i rada prilikom obavljanja svakodnevnih profesionalnih obaveza u trgovinama Lidla. Drugi cilj je utjecati na podizanje razine svijesti o važnosti svakodnevnog ispravnog držanja tijela, kretanja i rada, a sve s namjerom automatizacije ispravnih pokreta te smanjenja vjerojatnosti pojave i razvoja bolnih stanja kralježnice, ali i cijelog sustava za kretanje.

Dr. Nakić naglašava kako najveći utjecaj na zdravlje kralježnice te sprečavanje nastanka i progresije ozljeda i bolova u leđima ima upravo način na koji se krećemo i radimo svakodnevne poslove, s naglaskom na broj ponavljanja, a ne na masu proizvoda kojima rukujemo. Projekt „Pravilnim kretanjem do zdravlja!“ je usmjeren isključivo na kvalitetu pokreta koje svakodnevno izvodimo, za razliku od mnogih pravaca koji su usmjereni na kvantitetu kretanja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

A ja sam mislio da žele reducirati broj bolovanja.

New Report

Close