Croatia Airlines i Asiana Airlines potpisali sporazum o suradnji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. prosinac 2017. u 15:48
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Croatia Airlines, koji obavlja regionalne letove na području Europe, u sklopu ovakvih suradnji svoje je letove učinio dostupnima i izvan granica Europe, kaže se u priopćenju.

Hrvatski i korejski nacionalni avioprijevoznici Croatia Airlines i Asiana Airlines  potpisali su sporazum o code share suradnji u prijevozu putnika, priopćio je u četvrtak Croatia Airlines.

Croatia Airlines u sklopu suradnje s Asiana Airlinesom putnicima omogućuje priključne letove preko Frankfurta, Londona i Pariza u Seul, odnosno iz Seula preko navedenih europskih čvorišta u Zagreb, Split i Dubrovnik.

Code share letovi Croatia Airlinesa i Asiana Airlinesa dodatna su pogodnost putnicima s korejskog tržišta, kojih se ove godine u Hrvatskoj očekuje gotovo 500 tisuća, kao i putnicima iz Hrvatske s obzirom da se zimske olimpijske igre održavaju u korejskom Pyeongchangu u veljači 2018. godine.

Croatia Airlines, koji obavlja regionalne letove na području Europe, u sklopu ovakvih suradnji svoje je letove učinio dostupnima i izvan granica Europe, kaže se u priopćenju.

Osim Asiana Airlinesa, komercijalna suradnja u prijevozu putnika sa zajedničkim oznakama letova već je ostvarena s uglednim svjetskim avioprijevoznicima United Airlinesom, Air Canadom, Singapore Airlinesom i Air Indijom, kao i s većinom europskih avioprijevoznika u članstvu Star Alliancea, dodaje se.

Asiana Airlines zrakoplovna je tvrtka koja iz Seula obavlja letove u 63 svjetska odredišta, a godišnje preveze gotovo 20 milijuna putnika.

"Drago nam je što je naša usluga u sklopu ove suradnje postala još dostupnija korejskim turistima, koji su posljednjih godina lider u povećanju broja azijskih turista u Hrvatskoj. Ovo je još jedan primjer kojim globalne zrakoplovne tvrtke prepoznaju kvalitetu usluge Croatia Airlinesa i svoje putnike usmjeravaju na naše letove kao partnerske kompanije", rekao je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić.

U Croatia Airlinesu očekuju da će ove godine prevesti rekordnih dva milijuna i sto tisuća putnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close