Beta Ulaganja objavila javnu ponudu za preuzimanje dionica Jadranke

Autor: Objava za medije , 27. siječanj 2014. u 11:07
Photo: Borna Filic/PIXSELL

U narednim godinama Beta Ulaganja kao strateški investitor planiraju uložiti dodatna sredstva potrebna za podizanje kvalitete ponude i razvoj poslovanja Jadranke d.d.

Sukladno odobrenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Beta Ulaganja d.o.o. danas je objavilo javnu ponudu za preuzimanje svim dioničarima društva Jadranka d.d. hoteli i trgovina iz Malog Lošinja u kojoj se obvezuje platiti 700 kuna po dionici.

Prostor i ljudi su najvažniji resurs turizma i interes Beta Ulaganja je očuvanje svih faktora koji su omogućili uspješan razvoj Jadranke i Malog Lošinja, prije svega ljudi, okoliša i jedinstvenog zraka na otoku.

Na dan objave ponude za preuzimanje Beta Ulaganja posjeduju 50,18 posto dionica Jadranke d.d. iz čega je uslijedila zakonska obveza za javnu ponudu za preuzimanje tog društva. Ponuda za preuzimanje se odnosi na sve redovne dionice Jadranke d.d. koje zadovoljavaju propisane uvjete. Rok trajanja ponude za preuzimanje iznosi 28 dana, počevši od njenog objavljivanja u Narodnim novinama i od strane Zagrebačke burze.

Beta Ulaganja su osnovana krajem 2012. u Zagrebu s ciljem ulaganja u turističke projekte u Sredozemlju. Zagreb i Hrvatska odabrani su kao sjedište tvrtke iz strateškog razloga, budući da je Hrvatska kao jedna od vodećih destinacija u Sredozemlju, od srpnja 2013. dio Europske unije. Osnivač i vlasnik Beta Ulaganja je UK Promsvyaz, jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Rusiji, koje uz nekoliko otvorenih i zatvorenih fondova upravlja i jednim od vodećih mirovinskih fondova u toj zemlji. Riječ je o ozbiljnom ulagaču koji se na međunarodnom tržištu pozicionira kao dugoročni investitor koji prinose investicija planira na duge staze.

UK Promsvyaz je u 100% vlasništvu Promsvyazbanke, jedne od vodećih ruskih banaka. Sjedište banke je u Moskvi i jedan od suvlasnika je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD). EBRD je time potvrdio visoke poslovne standarde i transparentnost poslovanja koji su omogućili da Promsvyazbank postane jedna od vodećih financijskih institucija na ruskom tržištu.

U narednim godinama Beta Ulaganja kao strateški investitor planiraju uložiti dodatna sredstva potrebna za podizanje kvalitete ponude i razvoj poslovanja Jadranke d.d., prije svega za podizanje kvalitete postojećih smještajnih kapaciteta, uvođenje novih usluga te jačanje marketinga radi iskoraka na nova emitivna tržišta. Beta Ulaganja podržavaju aktualne planove Jadranke d.d. te će po preuzimanju tvrtke nastaviti s provedbom postojećeg strateškog i poslovnog plana tvrtke, zbog čega će se svi razvojni projekti i dalje temeljiti na unapređenju kvalitete i proširenju postojećih, kampova i turističkih sadržaja.

Tvrtka je spremna nastaviti podržavati ulaganja Jadranke d.d. u izgradnju marine, golf igrališta, proširenje zračne luke i druge razvojne projekte, koji će ponudu Jadranke i Malog Lošinja unaprijediti na još veću kvalitativnu turističku razinu. Zbog toga će se najveća pažnja posvetiti očuvanju radnih mjesta, ali i stvaranju uvjeta za njihovo povećanje u nadolazećem razdoblju, u skladu s najvišim standardima zaštite okoliša.

Komentirajte prvi

New Report

Close