• Zanimljivost
  700 milijuna dolara manju dobit predviđa zrakoplovna industrija zbog kineskog gospodarskog rasta i političkih rizika.
 • ISPLATA DIVIDENDE

  Končar EASN planira dividendu

  Dioničari tvrtke Končar - električni aparati srednjeg napona (EASN) mogu očekivati isplatu dividende usvoji li skupština, sazvana za 22. svibnja, odluke koje predlažu Uprava i Nadzorni odbor.

 • Domaće kompanije

  Končar EI prodaje 74 posto tvrtke za kućanske aparate

  Končar Elektroindustrija (EI) oglasila je u petak u dnevnom tisku prodaju poslovnog udjela, koji čini 74 posto temeljnog kapitala, u svojoj tvrtki Končar-Kućanski aparati jednom ili više zainteresiranih investitora.

  ŠESTI KVARTAL ZAREDOM

  Gubitak Mattela povećan, prodaja Barbike potonula 14 posto

  Prihodi američkog proizvođača igračaka Mattela pali su i u prvom tromjesečju ove godine, već šesti kvartal zaredom, dok je gubitak tvrtke povećan jer njihov glavni proizvod, lutkica Barbie, i dalje gubi na privlačnosti.

  OŠTAR PAD PRIHODA

  Schlumberger zbog pada cijena nafte otpušta 11.000 radnika

  Schlumberger, najveća svjetska uslužna naftna kompanija, izvijestila je o oštrom padu prihoda i dobiti u proteklom tromjesečju i najavila ukidanje daljnjih 11.000 radnih mjesta, pripremajući se za duže razdoblje slabije aktivnosti i pritiska na cijene nafte.

  PRVO TROMJESJEČJE

  Prihodi American Expressa pali, dobit porasla

  American Express, najveća svjetska kartičarska kuća, ostvarila je u prvom tromjesečju rast dobiti za 6,5 posto na godišnjoj razini, no zbog visokog tečaja dolara i gubitka ekskluzivnog ugovora s trgovačkim lancem Costco, prihodi kompanije pali su više nego što su analitičari očekivali.

 • Prikaži još vijesti iz ove rubrike +