• Zanimljivost
  700 milijuna dolara manju dobit predviđa zrakoplovna industrija zbog kineskog gospodarskog rasta i političkih rizika.
 • poslovno izvješće

  Dobit HT-a porasla 1,2, prihodi 0,5 posto

  Pojačano investiranje, navode iz HT-a, omogućilo je da se već u prvoj polovini godine ostvari pokrivenost 4G mrežom s najvećim brzinama na tržištu do 150Mbit/s za 54 posto populacije, a s proširenjem pokrivenosti 4G mrežom nastavljaju i dalje.

 • Domaće kompanije

  Kraš s dobiti od 4,7 milijuna kuna

  Prihodi od prodaje iznosili su 442 milijuna kuna, od čega na domaćem tržištu 251,5 milijuna kuna, a u inozemstvu 190,5 milijuna kuna.

  poslovno izvješće

  Neto dobit Badela 10,1 milijuna kuna

  Konsolidirana neto dobit Badela 1862 u prvom polugodištu ove godine iznosila je 10,1 milijun kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju zabilježen gubitak od 20,9 milijuna kuna, objavio je u srijedu Badel 1862.

  Farmaceutski div

  Neto dobit američkog Pfizera 2,63 milijarde dolara

  Američka farmaceutska kompanija Pfizer izvijestila je o većoj od očekivanja dobiti i prihodima u drugom tromjesečju ove godine uslijed snažne potražnje za njezinim cjepivom protiv upale pluća i novim lijek protiv raka dojke.

  Prilika za nove poslove

  G-Solar na američkom tržištu

  Nakon uspješnog predstavljanja na Intersolar Europe u lipnju ove godine predstavnici G-Solara prisustvovali su Intersolar North America u San Franciscu, od 14. do 16. srpnja.

  spor rast korisnika

  Prihodi Twittera porasli, dionica potonula 10 posto

  Twitter je u drugom tromjesečju poslovao s manjim gubitkom i znatno većim prihodima nego u istom lanjskom razdoblju, no cijena dionice te društvene mreže potonula je u utorak više od 10 posto zbog sporog rasta broja korisnika.

 • Prikaži još vijesti iz ove rubrike +