Teško RIZ-u uz tako nemarna vlasnika

Autor: Saša Paparella (VLM) , 01. studeni 2012. u 21:59

Niz je kontroverzi oko RIZ-Odašiljača, a vrlo brzo ćemo vidjeti može li ga oporaviti Željko Marić, bivši sudac koji je zbog prijetnji kriminalaca pobjegao iz Dubrovnika u Zagreb.

Reklo bi se da su u slučaju RIZ-Odašiljača institucije pravne države obavile svoj posao kako valja.

Trgovački sud uvažio je stav NO-a i upisao novu upravu, predvođenu Željkom Marićem. Potom se bivša uprava Kamila Vrane, uz malo oklijevanje, u miru povukla, za njima su krenuli i zaštitari koje su oni angažirali, pa je kolona RIZ-ovih radnika predvođena novom upravom mirno ušetala u svoju tvornicu. Možda štimaju pravne, ali ne i ostale državne institucije. Vesna Čižmar, predsjednica NO-a, tvrdi da je desetak dana bezuspješno iz AUDIO-a, predstavnika države kao većinskog vlasnika, pokušavala dobiti mišljenje što da poduzme u RIZ-u, a onda je sama odlučila maknuti Vraninu upravu.

Zebnju izaziva i na Youtubeu objavljen snimak jednoga dioničara RIZ-a koji objašnjava da je "već prošao sličnu školu" s radnicima jedne uništene zagrebačke tvornice, "tamo je bilo 300 i nešto ljudi i ja sam ih sve potamanio", lakomisleno se pohvalio svom ozvučenom sugovorniku. Niz je kontroverzi oko RIZ-a, a vrlo brzo ćemo vidjeti može li Željko Marić, bivši sudac koji je zbog prijetnji kriminalaca pobjegao iz Dubrovnika u Zagreb, oporaviti RIZ uz tako indolentnog većinskog vlasnika. 

Komentirajte prvi

New Report

Close