Eldoradu je došao kraj, kreće prenamjena

Autor: Božica Babić , 07. kolovoz 2012. u 22:00

Niti jedna od novih 12 članica EU nije tako olako otvorila svoje tržište shopping centrima kao Hrvatska, zato smo i u toj niši prvaci, no očito je da blagostanje neće dugo trajati

Pretekli smo, ne samo Čehe i Poljake, nego i Nijemce i Švicarce! U europskim okvirima Hrvati su dobili nišu u kojoj visoko kotiraju. Nažalost, nije riječ o edukaciji, ni radoholičarstvu, niti rastu plaća, već o četvornim metrima shopping centara.

Svakom Hrvatu pripada po 240 kvadrata, oni s adresom iz metropole obaraju još veći rekord. Dulje od dva desetljeća zakonodavac, odnosno sve vladajuće garniture više su, namjerno ili ne, pogodovale investitorima u trgovačke centre nego proizvođačima. Nitko, ni 12 novih članica EU, ni zemlje regije nisu tako olako, bez kriterija, servirale svoja tržišta industriji pojedinih zemalja preko polica njihovih trgovaca. Na kakvim su parametrima (ne)isplativosti investitori projicirali golema ulaganja i očekivani profit ostalo je poznato samo njima. U situaciji kada mjesečna plaća čak sedam od deset Hrvata ne prelazi pet tisuća kuna i laiku je razvidno da blagostanje još dugo neće trajati. Na rasplet, tko će i kojim redoslijedom krenuti u prenamjenu blještavih kvadrata, vjerojatno nećemo još dugo čekati.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pa valjda vam je jasno da se tu radi o velikom pranju love .

Nikom se ne isplati a svi zadovoljni .

Inspekcija ne zalazi u takve objekte .

Interesantno da su i svi naši Vladari uvjek zadovoljni .

A šifra je , kada ih pitate kako je kod vas uvjek :

” Plaća je mala ali se dobro živi “

New Report

Close